Pronkzitting bij De Doldraejers

VELSWIJK/WITTEBRINK - Zaterdagavond 2 november zal tijdens de pronkzitting de nieuwe Prins carnaval van Velswijk en Wittebrink aan het publiek gepresenteerd worden. Om 19.45 uur gaat de zaal van Buurthuis D'n Draejer in Velswijk open, om 20.20 uur zal de president van Carnavalsvereniging De Doldraejers en Prins Arjan de Eerste met zijn gevolg aankondigen.

De gehele avond staat in het teken van feestelijkheid, hilariteit en natuurlijk gezelligheid. Dit jaar zijn de buuts van Willem Rouwhorst, Bremske en de Proatjesmakers uut Etten. Ook de dansgardes van De Doldraejers zullen deze avond hun nieuwe ingestudeerde dansen aan het publiek laten zien. De groepen hebben weer hard getraind voor een mooie dans. Tussendoor kan men zelf ook met de voetjes van de vloer want uiteraard is er deze avond ook weer goede live muziek.

Helaas betekent deze pronkzitting ook het aftreden van de huidige Prins Arjan de Eerste. Het hele jaar heeft hij klaargestaan voor de vereniging, maar nu zal hij deze avond zijn macht als prins van Velswijk en Wittebrink weer moeten afstaan.

De Raad van Elf heeft in augustus in het geheim op een nieuwe Prins gestemd, iemand uit de Velswijk of Wittebrink. Deze nieuwe Prins zal gepresenteerd worden rond de klok van elf uur tijdens de prinsenpresentatie. Dit is een speciale happening waarbij de nieuwe prins met een leuke act, aan het aanwezige publiek bekend wordt gemaakt.

Twee gastverenigingen, De Loltrappers uit Zutphen en De Zuidervestzakjes uit Uchelen zullen deze avond bijwonen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, en de toegang is voor iedereen, ook van buiten de Velswijk en Wittebrink.