Twee groepen mensen, samen naar de modeshow in Hengelo. Foto: PR
Twee groepen mensen, samen naar de modeshow in Hengelo. Foto: PR

Jong en oud samen naar de modeshow

HENGELO - Op zondagmiddag 20 oktober verzamelden zeven jongeren zich voor de ingang van een appartementencomplex in Hengelo. Even later volgden vijf oudere dames die met de nodige hulpmiddelen naar beneden kwamen. Handen worden geschud en namen uitgewisseld. Met trots kijken jongerenwerker Paul Koopman en beweegmakelaar Lise Middelkoop van de gemeente Bronckhorst hoe twee uitersten hier samenkomen.

Het thema van de modeshow van de Hengelose ondernemers was dit jaar 'samen'. Aan de koffietafel bij Lef-Store werd door ondernemer Paulien Zweers en een clubje koffiedrinkers druk gekletst en nagedacht over dit thema. Op die plek werd het idee geboren om twee groepen, die normaliter de show niet zouden bezoeken, samen te brengen.

Zodoende werd door jongerenwerker Paul Koopman en beweegmakelaar Lise Middelkoop het plan verder uitgewerkt. Paul benaderde een groep jongeren die ervoor open stond om wat voor een ander te doen. Lise zocht contact met een groep ouderen voor wie uitjes als deze niet meer vanzelfsprekend zijn.

Thema van de modeshow van de Hengelose ondernemers was dit jaar 'samen'

Zondagmiddag kwamen de twee uitersten samen. Het gezelschap genoot van de succesvolle modeshow. Er werd geklapt en gejuicht door jong en oud. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje in het café om de hoek. Er kan worden teruggeblikt op een geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is.