Presentatie van 'Een beerput die geen doofpot werd'

HENGELO - Het boek 'Een beerput die geen doofpot werd' geschreven door Alice Garritsen, wordt gepresenteerd in de Remigiuskerk, Kerkstraat 42 in Hengelo Gld. op donderdag 31 oktober. Aanvang 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur.

In de Hengelose Remigiuskerk is een lijst met de namen van alle predikanten die deze kerkgemeente ooit hebben gediend. Onder hen ds. Henricus Rumpius. Achter zijn naam staat 'ontzet' (ontslagen). Wat zou daarvan de reden zijn geweest? Dat nu is ontrafeld door Alice Garritsen. Ze is tijdens het onderzoek naar haar voorouders bij toeval op deze geschiedenis gestuit, één van de oudst bekende zaken in Nederland waarbij een kerkelijk ambtsdrager vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag is ontslagen. En, voor zover bekend de oudste zaak waarin Justitie daarvoor is gaan vervolgen. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het dorp die niet eerder het daglicht heeft aanschouwd. De auteur heeft het materiaal alleen geordend, herschreven in hedendaags Nederlands en bewerkt, zodat het leest als een roman.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging en de Protestantse Gemeente Hengelo. De toegang is gratis, maar bij voorkeur, vanwege het aantal drankjes aanmelden onder vermelding van het aantal personen via garritsenalice@gmail.com of info@oudhengelogld.nl. Meer informatie over het boek en avond staat op de website van de auteur, alicegarritsen.blogspot.com.

Programma van de boekpresentatie
Mr. Eva Kwakman, landelijk officier van justitie Huiselijk Geweld en Zeden, vertelt over de strafrechtelijke aanpak van seksueel misbruik in de huidige tijd, waarna de auteur een inleiding geeft bij het boek. Ds. Aleida Blanken, de huidige predikant, neemt vervolgens namens de kerkelijke gemeente Hengelo het eerste exemplaar in ontvangst, waarna wordt afgesloten met een informeel samenzijn.