Zijspancrosser Tim Leferink en bakkenist Sam Veldman Nederlands Kampioen 2019. Foto: FDF
Zijspancrosser Tim Leferink en bakkenist Sam Veldman Nederlands Kampioen 2019. Foto: FDF

DCH 1 wint in Barneveld

HENGELO - Het eerste team van DCH speelde de tweede wedstrijd van de Gelderse hoofdklasse in Barneveld tegen BSDV. De strijd ging daar gelijk op, de meeste spelers waren wel aan elkaar gewaagd. Na ruim twee uur spelen kwam er voordeel voor DCH op het bord.

Tom Westhof wist zijn opponent te verschalken en noteerde de eerste twee punten voor DCH. Jaap de Vries kwam in het eindspel net iets tekort en moest daardoor genoegen nemen met remise. De tweede winst kwam op naam van Gert Wisselink die er positioneel beter voor stond en zo de winst binnen hengelde. Eddy Hoebink stond al lang een schijf voor die hij afdwong in het middenspel en uiteindelijk ook met winst bekroonde. Tussenstand al 1-7 voor DCH. Toch kwam BSDV terug, want Rodier Evers werd in het pluimveemuseum waar zij zijn gevestigd het spoor bijster en verloor. Vervolgens zorgde Arnoud de Greef voor een fraaie overwinning en was de winst van DCH binnen. Het positiespel van Ben Okken zoals hij dat in gedachten had, kwam niet helemaal uit en hij verloor zijn partij. Als laatste dacht Harry Vos een mooie afruil te maken om zijn tegenstander onder druk te zetten, maar doordat hij verkeerd terugsloeg, zat hij zelf in de problemen en verloor. Eindstand werd 7-9 voor DCH. Volgende wedstrijd is op 24 oktober thuis tegen DZW uit Warnsveld.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 6: Jaap de Vries - Rodier Evers 2-0, Han van Beek - Jan Luiten 0-2, Arnoud de Greef - Wim Eijkelkamp 2-0, Erik Brummelman - Gerrit Halfman 0-2, Henk Lansink - Harry Vos 0-2.

Standen:
Groep A: 1. Harry Vos 5-9, 2. Arnoud de Greef 5-8, 3. Jaap Vos 4-5. Groep B: 1. Gerrit Halfman 4-7, 2. Jan Luiten 5-8, 3. Jan Bosch 3-4.

Wie het wat lijkt om eens te kijken of om mee te spelen kom dan naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, bel 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie


Toldijkse Tim Leferink Nederlands Kampioen Zijspancross

TOLDIJK/HOLTEN – Zondag 6 oktober schreven zijspancrosser Tim Leferink (15) uit Toldijk en bakkenist Sam Veldman (16) uit Kampen het Nederlands Kampioenschap 2019 in de klasse zijspancross op hun naam. Zij wonnen beide manches en waren daarmee de dagwinnaars. Het NK seizoen werd met deze uitslag voor Tim en Sam afgesloten met de titel. De slotwedstrijden werden verreden op Crossterrein De Zuurberg in Holten.


www.bereboel.nl


ZVV 't Bleykhuusken zoekt leden

HENGELO - Zaalvoetbalvereniging 't Bleykhuusken is op zoek naar nieuwe aanwas. De kleine vereniging bestaat nu uit jongere en oudere leden, getalenteerd en minder getalenteerd, die onderling tegen elkaar voetballen.

De enthousiaste zaalvoetballers spelen iedere donderdagavond van 22.00 tot 23.00 uur in sporthal De Kamp in Hengelo (Gld). Belangstellenden mogen eerst een aantal keren gratis meedoen voor ze lid worden. Aanmelden via e-mailadres rcwkuip@hotmail.com.

De zaalvoetballers van 't Bleykhuusken zoeken versterking. Foto: PR