Basteom met 4-2 sterkste in streekderby tegen Keijenburgse Boys

STEENDEREN - Basteom heeft voor de tweede keer drie punten gepakt in de beginfase van deze competitie en daarmee is de start in de vierde klasse zonder meer goed te noemen. Makkelijk ging het niet in de streekderby tegen de Boys uit de Keijenborg, maar dat was te verwachten. Keijenburgse Boys staat er om bekend altijd met volledige inzet te spelen en dat was dit keer ook het geval, daarnaast heeft de ploeg ook voetballende kwaliteiten en daar had Basteom het regelmatig moeilijk mee.

Dat het na 90 minuten 2-4 stond was dan wel boven verwachting, maar ook weer niet onverdiend. Daarbij had Basteom de kwaliteit om op de juiste momenten te scoren. Na een eerste kwartier waarin de thuisploeg het meeste balbezit had, sloeg Basteom bij de eerste de beste kans genadeloos toe.
Een messcherpe counter via Ries Heitkönig eindigde met een prachtige voorzet bij de tweede paal, waar Danny van Wilsem kon scoren, 0-1. Na 30 minuten spelen stond het vervolgens 0-2 toen Luuk Witteveen kon scoren nadat Basteom de bal terug veroverde na een schijnbaar doodlopende aanval.
Op slag van rust scoorde Tom Goossens voor Keijenburgse Boys met een schitterende treffer uit een vrije trap, voor Basteom-doelman Timon Nijkamp geen houden aan, 1-2.
Na rust was het al snel 2-2 toen de Basteom-achterhoede niet bij de les was en de thuisploeg daardoor simpel kon binnen schieten via Raymond Sessink. De wedstrijd leek te kantelen, Basteom verloor de controle op de wedstrijd en moest terug, waarbij er verdedigend nog wel eens wat mis ging, maar in die gevallen stond doelman Timon Nijkamp paraat en hield de ploeg overeind.
Keijenburgse Boys zocht meer de grenzen van het toelaatbare op en het gevolg daarvan was een aantal gele kaarten voor de thuisploeg, een flink geblesseerde Danny van Wilsem en uiteindelijk een strafschop voor Basteom, die door Stijn Heitkönig feilloos werd binnen geschoten, 2-3.
Keijenburgse Boys bleef jagen op de gelijkmaker en Basteom loerde op de counter, waardoor het in de slotfase smullen geblazen was voor de talrijk aanwezige toeschouwers.
Kansen waren er voor beide teams en uiteindelijk was het in de 90ste minuut Ries Heitkönig die voor Basteom de wedstrijd besliste door, na een heerlijke combinatie, de 2-4 te maken.

Vier wedstrijden gespeeld en 7 punten is een mooie start, maar het staat allemaal nog dicht bij elkaar en de uitslagen zijn over het algemeen allemaal nipt, dus grote verschillen tussen de ploegen in de vierde klasse C zijn er niet. Daarom zal er, elke wedstrijd weer, moeten worden gestreden voor de punten, in de eerste plaats met goed voetbal, maar daarnaast ook met inzet en slimheid. Tot nu toe voldoet Basteom aan deze kenmerken, een beter teken dat de ploeg het dus kan is er niet.

De volgende (thuis)wedstrijd:
Basteom – KSV, zondag 20 oktober, aanvang 14.00 uur op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen. Geen onbekende ploeg voor trainer Theo Besselink, die in het verleden vele jaren hoofdtrainer was bij de ploeg uit Vragender.
Opstelling Basteom:
Timon Nijkamp, Daan van der Kolk, Tijn Tebbens, Ruud Hartjes, Luuk Witteveen, Danny van Wilsem (Stijn Meutstege), Cliff Geurts (Mick Besselink), Stijn Heitkönig, Cas Berns, Huub Rutjes, Ries Heitkönig.

Quintus heren 1 wint na degelijk verdedigen en vlijmscherp aanvallen

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun uit- en thuiswedstrijden in Sporthal de Kamp in Hengelo op zaterdag 12 en zondag 13 oktober.

Quintus HA1 mocht op zaterdagavond 12 oktober naar Zwolle. Op papier was HV Zwolle HA1 een makkelijke tegenstander, maar de jongens waren gewaarschuwd voor onderschatting. De eerste helft was heel tam, maar Quintus wist een gat te slaan van zes punten. Ook de tweede helft was niet groots maar uiteindelijk boekten ze een 15-23 overwinning.
Ook de dames van Quintus speelden een sportieve en leuke wedstrijd op zaterdagavond. De wedstrijd tegen Artemis '15 DS3 in Wehl stond op het programma. De eerste helft kon Quintus goed mee komen en scoorde zes doelpunten, ruststand 6-10. In de tweede helft werd er sterk verdedigd door Artemis en kwam het team uit Hengelo aanvalskracht te kort. Eindstand 7-16.

Met een vernieuwd team ging de E-jeugd van Quintus in alle vroegte zondagochtend 13 oktober naar Arnhem toe. Udi 1896 E2 was de tegenstander. In de eerste helft werden de Hengeloërs overrompeld door de felheid en de ervaring van Udi. Bij rust stond er helaas nog een 0 aan de Quintus-kant van het scorebord. In de tweede helft ging het zowel aanvallend als verdedigend beter en werd een tweetal mooie rondgespeelde aanvallen beloond met goede goals. Uiteindelijk werd het 18-2 voor Udi 1896 E2.
De verdediging van Quintus HB1 was goed op orde. Aanvallen liepen soms slordig, maar wisselden weer af met zeer mooie. Wat allemaal resulteerde in een zeer sportieve wedstrijd tegen Erix HB1 en een goede overwinning: 26-15.
Quintus D1 vertrok naar Varsseveld om de eerste wedstrijd van het seizoen te gaan spelen. Zij hadden Melissa, Jasmijn en Chantal mee, die dit team gaan versterken dit seizoen. Reflex was een beetje terughoudend en aanvallend niet heel overtuigend, waardoor Quintus vrij snel de bal opeiste om vervolgens te scoren. Veel break-outs gemaakt en ook de drie meiden deden op de hoeken goed mee. De tweede helft ging eigenlijk hetzelfde als de eerste met tot slot een dikke overwinning: 22-1.
De heren 1 van Quintus speelden in Ulft tegen UGHV 2. Al snel was duidelijk dat de Hengeloërs de goede seizoenstart een mooi vervolg zouden geven. Degelijk verdedigen en vlijmscherpe aanvallen leidden tot een 4-18 ruststand. In de tweede helft werden de moegestreden Ulftenaren nog verder in de problemen gedrukt. Vanuit alle posities werd het doel van UGHV een schietschijf en dit leidde tot een 10-35 eindstand.