Het volleybalteam WIK Dames 1 met links assistent trainer Jurjen Geurts en rechts trainer/coach Anton Baars. Foto: PR

WIK Dames 1 behaalt eerste overwinning

STEENDEREN - Zaterdag 12 oktober vertrok dames 1 van WIK naar Schalkhaar voor de tweede volleybalwedstrijd van het seizoen in de derde divisie tegen Avior Dames. WIK staat dit jaar onder leiding van trainer/coach Anton Baars en assistent trainer Jurjen Geurts. Nadat WIK de eerste wedstrijd van het seizoen had verloren waren de dames gebrand op een beter resultaat. Het team van WIK was niet compleet maar werd aangevuld door Bo Bergervoet van dames 2. Bij het inspelen werd al duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden omdat de dames van Avior over heel veel lengte beschikte.

Stuivertje wisselen
In de eerste set keek WIK al snel tegen een kleine achterstand aan. WIK verzuimde om te scoren en de tegenstander deed dit wel. Aan het einde van de set kwamen de dames uit Steenderen nog wel dichterbij maar konden geen vuist maken en verloren de set met 25-21. In de tweede set kwam WIK beter in hun spel. Door een sterkere service werd de tegenstander meer onder druk gezet en werden de kansen aan het net afgemaakt. De blokkering stond beter waardoor de derde ballen van de lange aanvalsters van de dames uit Schalkhaar beter verdedigd werden. Ook liet WIK zien er weer als een team te staan en werd er geknokt voor elke bal. WIK trok deze set aan het langste eind en won met 21-25. Zelfde cijfers, maar nu voor het uitspelende team.

Veerkrachtig team
Deze winst was een mooie opsteker voor de derde set, maar al snel keek het team van WIK tegen een forse achterstand van 12-6 aan. Toch lieten de dames uit Steenderen zien dat ze veerkracht hadden en kwamen terug tot 16-16! WIK wist de druk op te voeren wat zorgde voor een voorsprong van 17-21. Vanaf dat moment sloop er wat onzekerheid in het spel. De aanvallen werden niet meer afgemaakt, waardoor Avior weer op gelijke hoogte kwam. Avior ging uiteindelijk deze set met de winst er vandoor (25-23}.

In de vierde set moest het gaan gebeuren voor WIK. In het begin ging de strijd heel gelijk op, maar vanaf 8-9 voorsprong liep WIK uit tot 8-15, mede door een goede service serie. Avior bleef ook punten scoren, doordat de lange aanvalsters geplaatst over de blokkering van WIK heen wisten te slaan. Zo kwam de tegenstander van WIK toch weer dichterbij en werd de voorsprong ongedaan gemaakt. Al snel stond het 19-19. Door een goede wissel werd het spel bij de tegenstander ontregeld en kwam WIK weer tot een kleine voorsprong, 19-22. Ook nu bleven de teams aan elkaar gewaagd en werd het 22-22. WIK wist het hoofd koel te houden en sleepte deze zwaarbevochten set binnen met 23-25.

Zwaar bevochten drie punten
In de vijfde set toonden beide teams wederom vechtlust. WIK wist een voorsprong van 12-14 op het scorebord te zetten. Avior bood weerstand en maakte het WIK moeilijk en kwam hierdoor op 16-15 voorsprong. Avior wist het matchpoint niet te benutten. WIK maakte hier gebruik van en ging er met de winst vandoor (16-18). Drie winnende punten gingen mee naar Steenderen.

Zaterdag 19 oktober spelen de dames 1 van WIK om 16.00 uur thuis tegen VVH dames 1 uit Harderwijk.