The Dudes of Hengel staan de zaterdag van Bar Gezellig op het podium. Foto: Arno Wolsink
The Dudes of Hengel staan de zaterdag van Bar Gezellig op het podium. Foto: Arno Wolsink

Bar Gezellig wil ook de jongste jeugd een feestje bieden

HENGELO – De derde editie van Bar Gezellig zal er op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober iets anders uitzien dan de voorbije twee edities. De organisatoren hopen dit jaar ook de jongste jeugd te verwelkomen. Zo is er op de vrijdagavond een teenage-party en is de zondag omgetoverd tot familiedag.

Door Luuk Stam

De zaterdagavond blijft traditioneel 18+. Ook de locatie is ongewijzigd. Op het parkeerterrein van sportpark Het Elderink in Hengelo zal opnieuw een spiegeltent verrijzen die plaats biedt aan ruim achthonderd feestvierders. Daarnaast is er een overdekt buitenterrein met onder meer een garderobe, toiletten en een cafétent.

Bar Gezellig ontstond nu ruim twee jaar geleden als opvolger van Feestival. Dat tweedaagse evenement vond elf jaar lang in augustus plaats en begon ooit onder de naam Hengels Feest. Van een uit de hand gelopen vriendenfeest groeide het uit tot een professioneel evenement dat over een heel weekend zo'n 2.500 bezoekers trok.

Met het iets kleiner opgezette Bar Gezellig willen de organisatoren blijven vernieuwen. De toevoeging van de alcoholvrije teenage-party voor jongeren vanaf 10 jaar is dan ook een bewuste keuze. "Voor tieners in de regio is er op dit moment niet veel te doen", verklaart organisator Martin Bouwmeester. "We willen ook hen een feestje bieden."

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website.


www.bargezellig.nl

Een Bar Gezellig feest in Hengelo. Foto: Arno Wolsink