Winst voor Mark Wassink in de klasse E3. Foto: Henk Teerink

Zwaar en spannende ONK enduro in Hellendoorn

VORDEN/HENGELO/ HELLENDOORN - Perfecte omstandigheden na een week regen bij de Enduro in Hellendoorn. De Motorclub Nijverdal/Hellendoorn (MCNH) had het prima voor elkaar met vier mooie crossproeven.

Met 1 uur en 20 minuten proeftijd voor de snelste interrijder, weet je dat er gewerkt is. En als de één na snelste inter er 1,2 seconde langer over deed dan de winnaar, dan weet men dat het spannend was. Vooral proef 4, op het Dauwpop terrein, was een echte sloper met minstens 12 minuten aanrijtijd. Tijden van meer dan 20 minuten werden daar echter ook gezien. Een flink aantal regionale rijders en clubleden van de VAMC reden mee in Hellendoorn. Voor de motorclub uit Vorden waren er diverse podiumplaatsen en zelfs overwinningen in de diverse klassen.

Lars Griekspoor won de klasse E1 en de VAMC-leden Bjorn Sloot, Thijs Bulten, Jan Willem Arendsen en Ruben Wagelaar werden respectievelijk derde, vierde, zesde en tiende. Bas Klein Haneveld en Erwin Plekkenpol uit Vorden en Hengelo grepen net naast het podium in de categorie E2. Zij werden achter Lucas Dolfing, Hans Vogels en Wesley Pittens vierde en vijfde. De clubleden Mark Wassink en Alex van den Broek pakten de dagwinst in de klassen E3 en EV40.

Jarno van Zandbergen pakte de volle buit in de klasse N1. Bjorn Wisman uit de Wildenborch deed het voortreffelijk met een vierde plaats. Koen en Chiel Jaaltink werden negende en twaalfde en Vordenaar Bram Bulten twintigste.

Uitvallers horen er echter ook bij en het was na proef 1 in de eerste ronde Mark Wichink Kruit uit Ruurlo die de strijd staakte door een oude blessure. Koen van Dort gaf er de brui aan in de laatste ronde nadat hij bodeminspectie had gedaan. De VAMC pakte na Mark Wassink en Alex van den Broek met clublid Wesley Aaldering de derde overwinning van de dag. Aaldering komt uit bij de Nationale N2. Niels Beck en Tom Berends stonden op plek 15 en 21 in de klasse N3.
Helaas moesten Sebastian Hamer en Bob Keurentjes om diverse oorzaken de strijd staken. Stefan Harkink was de snelste rijder in de NV40 en Gerben Lieverdink werd als 18de geklasseerd. Maurice van de Berg deed het netjes met een vijftiende plek in de NV50 categorie. Jurgen van Dort vond het na 1 ronde wel goed en hield het voor gezien.
Erik Buursma was de snelste man in de NV50. Bij de hobbyrijders eindigde Marten Zilvold en Frank Theunissen als vijfde en vijftiende. Zaterdag 12 oktober komen de heren aan de start in het Brabantse Bergeijk en een week later is in Vorden de 56ste Oost-Gelderland Rit.

Basteom en GWVV gelijk na spektakelstuk

STEENDEREN - Basteom heeft in de vooruit gespeelde wedstrijd, dit in verband met de Baakse kermis, de punten gedeeld met de bezoekers uit Varsselder-Veldhunten. Na een waarlijk spectaculaire wedstrijd stond bij het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Peters, een eindstand van 4-4 op het scorebord.

Beide ploegen speelden volop op de aanval en namen veel verdedigende risico's, waardoor er over en weer een grote hoeveelheid kansen ontstonden. Voor het publiek was het smullen geblazen, elk moment kon het weer gevaarlijk worden voor één van de doelen, waar de keepers van beide teams overuren draaiden.
Basteom had wel gedurende de gehele wedstrijd het initiatief, omdat het telkens voorop liep in de score, maar de bezoekers wisten steeds ook weer gelijk te komen. Ries Heitkönig maakte in de 90ste minuut de 4-3 en in de 93ste minuut kwam GWVV weer gelijk door een benutte strafschop. Gezien het spelbeeld verdiend, maar wel zuur als je zo dicht bij de overwinning bent.
Voor Basteom scoorden achtereenvolgens Ruud Hartjes (1-0), Huub Rutjes (2-1), en Ries Heitkönig (3-1 en 4-3).

De volgende wedstrijd wordt vast ook een mooie en de affiche 'Keijenburgse Boys – Basteom' zegt hierbij genoeg. Een echte ouderwetse derby tegen de buurtclub, waartegen in het verleden zowel met Baakse Boys als met Steenderen prachtige wedstrijden werden gespeeld. Dus beste Basteom-supporters kom zondag 13 oktober naar de Keijenborg om deze wedstrijd mee te beleven, aanvang is 14.00 uur.

Om alvast aan elkaar te wennen spelen beide clubs dinsdag 8 oktober om 20.00 uur al tegen elkaar in Steenderen voor de Achterhoek-Cup.

Quintus handballers laten sportieve thuiswedstrijden zien

HENGELO – Zes teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden thuis in Sporthal de Kamp in Hengelo op zondag 6 oktober. Het publiek genoot van sportieve wedstrijden, waarbij vier teams winstpunten behaalden.

De meiden DB1 speelden een erg sportieve pot tegen OBW DB1 met mooi handbalspel. De verdediging stond goed en de hoekspeelsters gooiden de ballen om de oren van de keeper. De tegenstander was erg gelijkwaardig en dus liep het de hele tijd gelijk op. Uiteindelijk werd na een spannende pot toch verloren, 11 - 12.

Quintus HB1 ontmoette Artemis HB1. De wedstrijd ging gelijk op met mooie aanvallen van beide kanten. Het offensieve verdedigen ging Artemis opbreken en door goed kaatsen kwam Quintus er goed door. Met ook een goede verdediging behaalde Quintus een mooie overwinning: 20-17.

HA1 had Minerva als tegenstander. Ondanks vorig seizoen twee keer winst, zou het een geduchte tegenstander zijn. De start was slecht, net als de gehele eerste helft. Er werden veel vrije kansen gemist waardoor de jongens het onnodig moeilijk maakten. De donderpreek hielp niet direct en Minerva kwam in de flow. De jongens begonnen daarna met scherp te schieten en er werd een gaatje geslagen: 22-18 overwinning.

Dames senioren van Quintus zagen de dames van OBW. Het was een fysieke wedstrijd tegen OBW en uiteindelijk bleek dat het gastteam net iets sterker is. Verlies 17-28.

Heren 1 moest zondag thuis tegen Heeten en hun koppositie verdedigen. De eerste helft kon Heeten nog meekomen met de mannen van Quintus 1, ruststand 14-11. De tweede helft hadden de mannen een betere conditie. Dus uiteindelijk een goede overwinning 26-14, goed om de eerste plaats vast te houden.

Heren 2 sloot de zondag af met een thuiswedstrijd tegen Udi '96 uit Arnhem. De mannen van Quintus kwamen goed uit de startblokken en stonden al snel met 5-0 voor. Daarna werd het spel wat slordig waardoor Udi weer dichtbij kon komen. Ruststand 10-9. Na rust pakte Quintus de draad weer op en wist door goed uitgespeelde aanvallen de wedstrijd over de streep te trekken. De spannende en sportieve pot eindigde in 18-14.