Nieuwe tenue's voor Quintus Dames 1. Foto: SV Quintus
Nieuwe tenue's voor Quintus Dames 1. Foto: SV Quintus

Publieksavonden Achterhoek Planetarium

TOLDIJK - Vrijdagavonden 11 oktober en 1 november van 20.00 tot 21.30 uur is het Achterhoek Planetarium open voor publiek.

Aan de Hoogstraat 29 in Toldijk bouwde Henk Olthof op zeer ingenieuze wijze meerdere planetaria. Heel bijzonder is de ruimtereis die men kan maken in Ruimteschip Aarde. Een ingenieuze aardbol die draait terwijl men erin zit en zo de aarde en de sterrenhemel laat zien. Voor een onvergetelijke ruimtereis.

Aanmelden via de website noodzakelijk wegens beperkte ruimte. Daar staan ook de entreeprijzen vermeld.


achterhoeksplanetarium.nl


Dames 1 SV Quintus in nieuw tenue

HENGELO - Bij de start van het nieuwe handbalseizoen heeft dames 1 van handbalvereniging SV Quintus een nieuw wedstrijdtenue gekregen. Na jaren in een blauw shirt gehandbald te hebben, gaan de dames de competitie in met een wit shirt.

Het tenue is door drie bedrijven die de handbalsport een warm hart toedragen, gesponsord: Jet's de uit en thuis kapster, financieel-administratief adviesbureau Coos Admin + en cadeauwinkel Goodies & Moodies. Jet, André en Saskia, bedankt voor het mooie tenue.

Op de foto staan André Dimmedal (sponsor), Nikki Jaaltink, Paulien Eulink, Kira Kok, Natasja Prinse, Else Sesink, Demi Scheffer en Toon Jaaltink (coach/trainer), zittend Saskia Boone (sponsor), Jet Jaaltink (sponsor), Robin Jaaltink, Debby Leferink, Klaske Masselink, Lianne Lassche en Robbin Lassche.


DCH-spelers in Nationale Competitie

HENGELO - In de eerste ronde van de Nationale competitie op zaterdag 5 oktober zaten zeven spelers van DCH bij twee andere damverenigingen achter het bord. In de hoofdklasse A waar DIOS 1 Achterhoek uitkomt hielp Arnoud de Greef met winst mee aan de overwinning op Nijverdal met 12-8.

Net zoals het eerste team zat ook tweede team van DIOS Achterhoek in de tweede klasse B bij Café Spilman in Beltrum en zij wonnen van SSS uit Kampen met 13-7 en hier droeg Harry Vos twee punten aan bij. Het derde team DIOS/DVOIJ CT (combinatie team) verloor thuis met 14-6 van Hart holt Olie uit Heino. Jaap Vos en Theo Ortsen speelden in deze wedstrijd beide nog wel remise.
Het tweede team van DUO uit Doetinchem won in Wageningen ruimschoots van WSDV 4 CT met 6-14. Hier kwamen de andere drie spelers van DCH in actie. Rodier Evers en Jaap de Vries wonnen en Ben Okken speelde gelijk.

DCH 2 minder goede start
Thuis ontving het tweede team van DCH in de tweede klasse regio Oost Gelderland het tweede team van DSV uit Sinderen en omgeving. Een gelijkwaardige team, maar de Hengelose spelers lieten zich als het ware van het bord spelen. Als eerste aan het eerste bord ging Jan Bosch in de fout. Jan heft schijnbaar de vorm nog niet te pakken en na een tweede foutje kon hij opgeven. Hierna ging Gerrit Kreunen door een lokzetje het bos in. Gerrit weet dat spelers die achterlopen extra alert moeten zijn en daar ging het mis. Tussenstand 0-4. Theo Ortsen had een gelijkwaardige partij en die monde langzaam uit in remise. Gerrit Halfman moest in het eindspel nog wel even zijn remise kansen berekenen, maar dat deed hij goed en dat werd ook remise. Eindstand 2-6. Na twee wedstrijden staat DCH 2 nog met nul punten wat in lengte van jaren niet is voorgekomen na de start van de competitie..

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 5:
Erik Brummelman - Jan Luiten 0-2, Han van Beek - Wim Eijkelkamp 0-2, Ben Okken - Klaas Veldstra 1-1, Jaap de Vries - Henk Lansink 1-1, Arnoud de Greef - Jaap Vos 1-1, Wim Sloetjes - Harry Vos 0-2.

Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 3-5, 2. Harry Vos 3-5, 3. Jaap Vos 3-4. Groep B: 1. Gerrit Halfman 3-5, 2. Jan Bosch 3-4, 3. Jan Luiten 3-4.

Wie eens wil meekijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie