Verse perensap voor kinderen van KDV den BSO De Wilgenhof. Foto: PR
Verse perensap voor kinderen van KDV den BSO De Wilgenhof. Foto: PR

Rookworstactie Historische Vereniging Steenderen

STEENDEREN - De Historische Vereniging Steenderen (HSV) staat zaterdagochtend 12 oktober van 8.30 tot 13.00 uur met een kraam in de Coop te Steenderen en van 9.00 tot 13.00 uur bij De Welkoop in Toldijk om rookworst te verkopen. Op het archief zijn veel vrijwilligers actief, zij hebben voor het archiveren ondersteunende apparatuur nodig, ook dit jaar heeft dit extra aandacht.

Gerrit Heezen heeft in 2015 na dertig jaar een oude traditie nieuw leven ingeblazen. Hij maakt net als zijn vader Ab Heezen weer Heezer rookworst. Deze genoot destijds grote faam in Steenderen en ver daarbuiten. Ook dit jaar heeft de Historische Vereniging Steenderen de primeur van de verkoop.

De rookworst voor deze actie is te bestellen tot en met 10 oktober via: mail activiteiten@hvsteenderen.nl, telefonisch of via app bij Ben Lebbink: 06-514 35 525 of bel Dikkie Garritsen: 06-513 43 937. Graag het bezorgadres vermelden. Op zaterdagochtend 12 oktober wordt de vooruit bestelde rookworst thuisbezorgd, alleen in de voormalige gemeente Steenderen. De verse rookworst is uitstekend in de diepvries te bewaren.


www.hvsteenderen.nl/vereniging/activiteiten


Perensap bij KDV De Wilgenhof

STEENDEREN - Kinderen van het KDV en de BSO De Wilgenhof keken elke dat even bij de perenboom. Soms plukten ze een peer om samen te kijken of deze al rijp is, maar dat duurde wel lang. Nu was het eindelijk zover! De peren waren rijp. Nadat ze eerder dit jaar al de kersen van de bomen hadden geplukt, waren nu de appels en de peren aan de beurt. Gelijk wassen en opeten is natuurlijk het lekkerst. Maar ook de perensap die ze zelf hadden gemaakt samen met de boer, viel goed in de smaak. De kinderen van het KDV en de BSO hebben ervan genoten.


Bierproeverij bij de Jongens

HENGELO - In de afgelopen jaren heeft speciaalbier een behoorlijke vlucht genomen. Blond, Dubbel, Tripel of IPA zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op de bierkaart. Daarom wordt er op vrijdagavond 18 oktober een bierproeverij georganiseerd in Zaal de Jongens in Hengelo.

Speciaalbier is in opkomst en er komen steeds meer lokale brouwerijen bij. Bij de bierproeverij zullen zowel speciaalbieren geproefd worden van regionale brouwerijen als van grote landelijke brouwers. Deze avond zal bekend biersommelier en mede oprichter van Bierista.nl, Alain Schepers, de deelnemers van alles vertellen over de verschillende soorten speciaalbier.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Café de Jongens, PLUS Eland en Eetcafé Jansen & Jansen.


DVO DS1 boekt eerste overwinning

HENGELO - De dames van DVO DS1 zijn erin geslaagd hun eerste overwinning te behalen. In Rijssen werd de stijgende lijn voortgezet en RIVO DS2 met 1-3 verslagen.

RIVO was vorig jaar eerst een van de zwakkere teams, maar toen degradatiegevaar dreigde werden ze regelmatig in thuiswedstrijden versterkt met speelsters van het eerste en wisten ze zich te handhaven. Zoals ook andere teams dat regelmatig doen omdat de spelregels van de NeVoBo dat toelaten. Daarom was het goed dat de uitwedstrijd tegen deze tegenstander al vroeg in het seizoen op het programma stond.
DVO DS1 pakte de zaken in de Reggehal direct goed aan en was in de eerste set steeds de bovenliggende partij. Na een snelle voorsprong van 2-6 bleven de Hengelose meiden steeds een aantal punten voor. Pas aan het eind kwam RIVO iets dichterbij maar de setwinst kwam niet in gevaar: 22-25.
In de tweede set liep het aanmerkelijk minder. Het team van trainer Frans Jordens maakte teveel eigen fouten en door het slordige spel werd deze set met 25-23 weggegeven, waardoor de stand weer gelijkstond.
In de derde set stelde DVO orde op zaken. Tot 9-13 bleef RIVO nog redelijk in de buurt, maar na een geweldige serveserie van Nina Hermans stond het scorebord op 9-24 (!) en was de set beslist. Met 10-25 kwam DVO weer op voorsprong en de eerste overwinning in zicht.
Die kans lieten de Hengelose volleybalsters zich niet ontnemen. Kwalitatief was DVO beter en dat bleek ook in de vierde en laatste set. Er zaten nog wel wat foutjes in het spel, waardoor het eerst nog gelijk opging maar in de finale sloeg DVO DS1 toe en wist met 21-25 de set te pakken en daardoor de 1-3 zege van dit duel.
Vier belangrijke punten konden worden bijgeschreven waardoor DVO DS1 aanhaakt bij de middenmoot, waarbij langzaam duidelijk wordt wat de sterkere en de zwakkere tegenstanders zijn. Door de overwinning groeit het zelfvertrouwen en het besef dat er kansen zijn tegen elke ploeg in deze competitie.
De volgende wedstrijd die op het programma staat is op maandagavond 14 oktober. In de Koningin Beatrixhal in Wehl is dan om 20.30 uur Halley DS2 de tegenstander.

Ab Heezen maakte Heezer rookworst. Foto: PR