Maik Bats en Rita Oldenhave van ZieZoo. Foto: Vincent Hoebink
Maik Bats en Rita Oldenhave van ZieZoo. Foto: Vincent Hoebink

Dansen op zondag met ZieZoo bij Café De Jongens

HENGELO – In Café De Jongens aan de Bleekstraat 3 wordt op zondag 13 oktober een dansmiddag gehouden voor iedereen die terugverlangt naar de tijd van de romantiek van het (stijl)dansen op levende muziek. Vrije inloop en gratis toegang vanaf 14.00 uur tot de gezelligheid over is.

Vroeger had je dancings. Het was in een tijd dat het woord 'discotheek' nog uitgevonden moest worden. Er werd vanaf een podium met groot gevoel voor sentiment muziek gemaakt waarop het goed dansen was. Talloze minneparen gaven elkaar bij een romantisch schuifelen op de dansvloer het jawoord. Maar soms vertrekken tradities met de noorderzon en zie je die nooit meer terug.
De Achterhoeker echter koestert tradities en dus mag het niet verwonderen dat de Jongens van Café De Jongens en Rita Oldenhave en Maik Bats van ZieZoo, de koppen op een dag bij elkaar staken en mijmerend over de mooie dagen van weleer, besloten de romantiek van het (stijl)dansen op levende muziek weer in ere te herstellen.
Nostalgie of niet, het is niet ondenkbaar dat er nog velen zijn die weer een beetje terugverlangen naar de dagen van heerlijk ontspannen bij muziek, een dansje en gezellig kletsen. De beste manier om dat uit te zoeken is zelf zoiets organiseren. Eerst als proef en dan zien of het nostalgische gevoel van muziek in een candlelight ambiance ook in dit tijdperk van moderniteit en hectiek aanslaat. Het kan zomaar bij Café De Jongens. Dansschoenen zijn niet verplicht.