DVO DS1 neemt twee punten mee uit Mariaparochie

HENGELO - Zaterdag 28 september stond de tweede competitiewedstrijd voor de dames van DVO DS1 op het programma. Hiervoor moesten zij afreizen naar Mariaparochie waar zij in het verleden al meerdere malen hebben gespeeld. Ondanks het verlies de week ervoor tegen Gemini DS1 ging DVO met vertrouwen naar de wedstrijd toe maar wist dat De Krekkers DS2, zoals de vereniging in Mariaparochie heet, niet zomaar verslagen kon worden. Het werd een spannende wedstrijd waarin uiteindelijk een vijfde set nodig bleek om het te kunnen beslissen.

En dat het een spannende wedstrijd was, blijkt dan ook uit de uitslag van de eerste set. DVO startte de wedstrijd niet scherp genoeg waardoor er snel een achterstand weggewerkt moest worden van 9-5. Dat lukte door een serveserie en dat zorgde juist weer voor een 12-17 voorsprong. DVO wist deze voorsprong toch weg te geven en De Krekkers kwamen weer terug naar 18-17. Het slot van de set bleef spannend maar door onder andere meerdere servefouten achter elkaar werd de set verloren door DVO met 26-24.

De tweede set was zeker geen kopie van de eerste set. Door een meer overtuigend spel van DVO en een sterke serve-serie van Sterre Smeitink ging de set al snel naar de Hengelose meiden en werd met 15-25 gewonnen.

Dit overtuigende spel kon niet in de derde set vast gehouden worden. De Mariaparochianen zetten meer druk op DVO en pakte snel een duidelijke voorsprong. Bij 24-18 wist DVO nog dichterbij te komen tot 24-22 maar dat was niet genoeg om de set te kunnen winnen. DVO stond 2-1 achter in sets en de vierde set zou dus belangrijk zijn wilden de dames nog kans maken om de wedstrijd te winnen.

De vierde set verliep dan ook zenuwslopend. De Krekkers en DVO liepen constant gelijk op. In het slot kwam het dan ook nog gelijk tot 23-23. Nu moesten de beslissende punten gespeeld gaan worden. Het eerste beslissende punt zorgde voor veel twijfel bij het scheidsrechtersduo maar zij gaven het punt onder luid protest van De Krekkers en hun aanhang aan DVO. Vervolgens werd het laatste punt met een kort lob-balletje van Marie-Christine Lankhorst binnengehaald waardoor er dit keer duidelijk gejuich aan de DVO-kant klonk. Met 23-25 ging de set naar DVO waardoor de eerste vijfsetter van dit seizoen een feit werd.

De vijfde set was duidelijk niet zo spannend zoals de voorgaande sets. De Krekkers nam al snel de leiding en DVO maakte te veel eigen fouten. De set werd verloren en daarmee de wedstrijd met 3-2. Ondanks dit verlies gingen de dames niet geheel ontevreden terug naar Hengelo Gld. Twee sets meenemen van een sterk team als De Krekkers geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Na deze twee competitie wedstrijden staat DVO in de middenmoot op de 8ste plek.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Om 13.30 uur wordt er gespeeld tegen Rivo Rijssen DS2 in de Reggehal in Rijssen. Daarna zijn de dames van DVO drie zaterdagen op rij vrij, maar wordt er wel maandagavond 14 oktober een uitwedstrijd tegen Halley DS2 gespeeld.

Dammers DCH 2 maken geen vuist in Almen

HENGELO - Het tweede team van de Hengelose damclub kon in Almen tegen DOG 2 geen vuist maken en een punt daaraan over houden. In de eerste ronde van de tweede klasse regio Oost Gelderland gingen in deze streekderby de spelers van Almense zijde met de eer strijken met 5-3.

Om nu te zeggen dat DCH 2 geen kans had, was bij voorbaat geen sprake. Het tweede van DCH had gemiddeld een hogere rating dus zij moesten dat aankunnen. Jan Bosch, altijd een betrouwbare speler van DCH 2, ging door een foute zet als eerste onderuit. Gerrit Kreunen wist de tussenstand nog op gelijke hoogte te brengen door een goed positiespel wat hem de winst opleverde, maar vervolgens kwam de degelijk spelende Theo Ortsen in een benauwde stand te staan waaruit hij zich niet meer kon 'los wrikken'. Als laatste deed Gerrit Halfman zijn best om nog gelijk te komen; echter in een gelijkwaardige stand zat er niet meer dan remise in en won DOG 2 dus met 5-3.

Onderlinge competitie
In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 4:
Wim Eijkelkamp - Erik Brummelman 1-1, Wim Sloetjes - Jan Luiten 0-2, Jaap Vos - Klaas Veldstra 2-0, Theo Ortsen - Henk Lansink 1-1, Jaap de Vries - Harry Vos 0-2, Arnoud de Greef - Rodier Evers 1-1.

In de onderlinge competitie staat een nieuwe naam: Klaas Veldstra. De damclub verwelkomt 'hun' nieuwe lid van harte. Dat hij nog jaren met veel damplezier bij hen mag spelen. Omdat hij maar af en toe komt zal hij hoofdzakelijk in de eerste groep spelen. Kom ook eens kijken en speel mee. Iedereen is van harte welkom of je nu een keer in de maand komt of elke week komt, het is allemaal prima.