Drie Quintusteams starten competitie met winst

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen op zaterdag 28 en zondag 29 september. Drie teams namen winstpunten mee naar Hengelo.

Quintus dames senioren 1 moesten zaterdag 28 september voor de eerste wedstrijd naar Groenlo. Quintus en Grol waren aan elkaar gewaagd, maar de dames uit Hengelo hadden veel pech met hun schoten op doel. En ze kwamen wissels tekort om het snelle spel van Grol te belopen. Een combinatie van oorzaken waardoor ze de wedstrijd verloren met 18-13.

Voor Quintus E1 was het de eerste competitiewedstrijd. Ze speelden tegen Grol E2. In de eerste helft ging het gelijk op, tussenstand 2-2. In de tweede helft maakte Quintus de kansen die ze kregen beter af. Dit kwam door een goede samenwerking. Eindstand 4-9 voor Quintus.

De heren senioren 2 van Quintus speelden zondag 29 september de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Erica in Dieren. Erica degradeerde afgelopen jaar uit de eerste klasse en Quintus promoveerde uit de tweede klasse. Het was dus voor beide teams spannend hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen. Quintus was in het nadeel omdat een aantal basisspelers vanwege werk verhinderd was. Dat kwam ook naar voor in de wedstrijd; Quintus had weinig in te brengen. De eindstand was 31-15 voor Erica.

Quintus Heren A hadden deze zondag meteen de verste wedstrijd van het seizoen, naar de Europahal Vleuten, bij Utrecht Leidsche Rijn. Een forse tegenstander waar de jongens vol tegenaan moesten. Vanaf de eerste minuut een fysieke, gelijk opgaande wedstrijd met voor rust een kleine achterstand. In de tweede helft konden ze het verschil niet meer maken. De tegenstander was echt te sterk en ze verloren met 29-21.

Meisjes B speelden voor het eerst een wedstrijd in de B competitie. De tegenstander HCW in Winterswijk was een fysiek sterke ploeg. Na een goede wedstrijd van de meiden was de tegenstander toch te sterk en verloren zij de wedstrijd. Eindstand 13-7.

Quintus HB1 moest uit in Winterswijk. Met een zieke Maurits moesten ze het doen met één licht geblesseerde wissel. Quintus begon goed aan de wedstrijd en Luca liet mooie acties zien op de linkerhoek. Toch kon Quintus net niet de aansluiting vinden en stond steeds zes punten achter. Aan het eind van de tweede helft liep HCW verder uit. Eindstand 31-17.

Quintus Heren senioren 1 mocht naar Nijmegen om Ha-STU te verslaan. Met de eerste helft namen de heren van Ha-STU een hele offensieve dekking aan, dit bracht Quintus een beetje in verwarring. De rust was in hun voordeel (11-8). De tweede helft liep helemaal lekker in het voordeel van de Hengeloërs. De tegenstanders raakten uitgeput en toen was het helemaal gebeurd voor ze. Eindstand: 13-32.

Basteom pakt eerste drie punten in vierde klasse

STEENDEREN - Basteom heeft in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Miste en Corle de eerste overwinning behaald in deze competitie: 2-1. Nadat vorige week ietwat ongelukkig werd verloren bij AD'69, was het geluk deze wedstrijd wel aan Basteom-zijde. Op basis van het eerste halfuur was de overwinning wel terecht, maar het had ook anders kunnen lopen, omdat er bij Basteom bij vlagen soms veel mis ging.

Thuis-overwinning tegen M.E.C. met 2-1

Bij rust stond het 1-1 door een doelpunt van Luuk Witteveen, die van de vele kansen in het eerste halfuur er één benutte door een corner in te koppen (25ste minuut), waarna de gasten op slag van rust de gelijkmaker scoorden. Het laatste kwartier van de eerste helft was het daarbij erg matig wat de thuisploeg liet zien.
De tweede helft een gelijk opgaande wedstrijd met sporadische kansen voor beide teams. M.E.C. creëerde een grote hoeveelheid corners zonder resultaat en Basteom kon aanvallend geen vuist maken. Tot in de 75ste minuut bleef het zo en toen kwam Basteom onverwacht op voorsprong. Luuk Witteveen rondde een mooie actie af met een lastig schot, waar de keeper veel moeite mee had, waardoor Danny van Wilsem in de rebound kon scoren, 2-1.
Het laatste kwartier bleef Basteom controle houden op de wedstrijd en zonder dat de gasten nog echt gevaarlijk wisten te worden, speelde Basteom zich naar de eerste overwinning in dit seizoen.

Volgende wedstrijd:
De volgende wedstrijd is Basteom - GWVV, die niet volgende week zondag wordt gespeeld, maar al komende donderdag 3 oktober, aanvang 20.00 uur op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen.
Opstelling Basteom:
Timon Nijkamp, Sem Wolbrink, Emiel Worm, Tijn Tebbens (Christiaan Messing), Luuk Witteveen, Danny van Wilsem, Cliff Geurts, Stijn Heitkönig, Mick Besselink (Ruud Hartjes), Cas Berns, Huub Rutjes.

Herfstkleuren fietstocht

ZELHEM - Biljartvereniging de Tapperij organiseert op zondag 13 oktober de Herfstkleuren fietstocht. Deze tocht start om 10.00 en finisht rond 12.30 uur bij Coens Pannenkoekenhuis, Keijenborgseweg 27, Zelhem.