Tentoonstelling Keijenborg Creatief staat vol van werken van creatieve dorpsbewoners. Foto: PR
Tentoonstelling Keijenborg Creatief staat vol van werken van creatieve dorpsbewoners. Foto: PR

Verbazing over creatieve dorpsgenoten

KEIJENBORG - Op zaterdag 21 september vond de tentoonstelling Keijenborg Creatief plaats in Dorpshuis de Horst. Op de vrijdag ervoor was de inbreng, heel spannend, omdat van tevoren niet bekend was wat iedereen precies mee zou nemen.

De werkstukken kregen van de organisatie een mooie plek. Onder de creaties waren handgemaakte poppen, zelfs de hoofden, handen en bijbehorende attributen. Daarnaast aangeklede poppen in kleding uit de vorige eeuw, houtsnijwerk in abstracte vormen, sieraden met edelstenen en andere gemaakt van rubber. Handgemaakte tassen, geboetseerde borstbeelden, poppenhuizen met minuscuul klein meubilair. Schilderijen in alle soorten en maten, van abstracte aquarellen, stillevens in olieverf tot jachttaferelen in acrylverf. Verder geborduurde werkstukken: een vrolijk alfabet, schellekoorden, een tafelloper et cetera. Schitterende quilt werkstukken, waar eigenlijk niet voldoende ruimte voor was. Ook getalenteerde schrijvers van toneelstukken in dialect en gedichten toonden hun werk: indrukwekkend wat veel er met weinig woorden gezegd kan worden.
Verder nog: pergamano kaarten, houten speelgoed, grolse wanten en een geknoopt vloerkleed. Veel belangstelling was er ook voor een nieuwe hobby: Diamond painting, een schilderij met gekleurde kristallen steentjes, ook wel borduren met steentjes genoemd.

Na de opening om 10.00 uur was het meteen al gezellig druk en dat is het de hele tijd gebleven. De meeste bezoekers waren verbaasd over de creativiteit die in Keijenborg bestaat. Vele dorpsgenoten ken je van gezicht, maar door hun creatieve werkstukken zie je nu ook een andere kant van hen. De KBO dankt de exposanten voor hun creaties en de bezoekers voor hun belangstelling. Kortom een goed initiatief met een geweldig resultaat!


Een groot bedrag voor de Nierstichting

HENGELO/KEIJENBORG – Ruim zestigduizend vrijwilligers collecteerden tijdens de collecteweek van de Nierstichting van 15 tot en met 21 september. In Hengelo en Keijenborg alleen al werd er een bedrag opgehaald van 1711,89 euro. De Nierstichting helpt het welzijn te verbeteren van mensen met een nierziekte omdat dit de levenskwaliteit van iemand kan beperken.

De Nierstichting krijgt geen vaste financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. "De inkomsten van de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de stichting", benadrukt collectecoördinator Annette Berendsen. De stichting wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd.

Ongeveer 6500 Nederlanders moeten dialyseren om in leven te blijven, zij moeten wachten tot er een donor is. Patrick, een 38-jarige vader van twee jongens, is sinds zijn zestiende nierpatiënt. Drie keer per week moet hij naar het ziekenhuis om vier uur lang te dialyseren. Directeur van de Nierstichting, Tom Oostrom legt uit dat dialyseren patiënten in leven houdt maar loodzwaar is. Een dialyse kan een lage bloeddruk, vermoeidheid en een ziek gevoel veroorzaken. In 2018 besteed de stichting 15,4 miljoen euro aan mensen met een nierziekte. Ieder die de stichting graag financieel wil helpen kan de website bezoeken.


www.nierstichting.nl