Gerrie Spekking. Foto: Marc Leeflang
Gerrie Spekking. Foto: Marc Leeflang

Gerry Spekkink vertelt haar
persoonlijke verhaal

HENGELO - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. organiseert op 10 oktober van 20.00 tot 22.00 uur een ontmoetingsavond in het Willibrordhuus aan de Spalstraat 38 in Hengelo Gld. Een ieder is van harte uitgenodigd om deze avond te komen luisteren naar het persoonlijke verhaal van Gerry Spekkink over pastoraat in geestelijke gezondheidszorg.

Velen in en rond Hengelo kennen Gerry Spekkink-Beunk als parochiemedewerkster van de 12 Apostelen en als voorganger in uitvaartdiensten. Maar ruim dertig jaar lang combineerde zij dit vrijwilligerswerk met een bijzondere carrière in de geestelijke gezondheidszorg. In 2018 nam zij afscheid van GG-Net. Daar was zij begonnen als invalkracht op een afdelingssecretariaat en was tenslotte medewerker Geestelijke Verzorging.
De werkgroep heeft Gerry gevraagd om haar ervaringen te delen. Hoe is je weg gegaan in deze bijzondere werkomgeving? Wat heeft je gemotiveerd om je in te zetten voor het pastoraat voor mensen met psychische problemen? Welke ontwikkelingen in de gezondheidszorg, de geestelijke verzorging en de psychiatrie in het bijzonder heb je meegemaakt? Kunnen mensen van 'buiten' de psychiatrie iets leren van jouw voormalige werkomgeving?
Informatie bij Frida Meints, f.meints@gmail.com of bel 0575-464695, of Ans Schabink- Demmer, ansdemmer@gmail.com, telefoon 06-13240336.