In Zaal Leemreis staan nieuwe biljarttafels voor Concordia '54. Foto: PR
In Zaal Leemreis staan nieuwe biljarttafels voor Concordia '54. Foto: PR

Concordia '54 biljart op nieuw materiaal

HENGELO - In zaal Leemreis staan vanaf deze maand twee nieuwe biljarttafels in de zaal waar Biljartvereniging Concordia '54 zetelt. Na vijftig jaar zijn de Horemanstafels, leverancier bij Concordia was toen Hans Vultink, staan er nu Van den Berg Biljarts.

Door de biljartleverancier A1biljarts, tevens een van de sponsoren van Biljartvereniging Concordia '54, werden deze tafels geplaatst. De nieuwe lakens hebben een hoge kwaliteit, snelheid, gevoeligheid en duurzaamheid en gaan een heel seizoen mee. Zeker bij Concordia'54 waar 21 teams spelen in de competitie en de nodige trainingspartijen worden afgewerkt, is dit een prestatie waar normaliter met zoveel gebruikers de lakens maar een half jaar dienst deden.

Met zoveel actieve spelers (76) zijn de faciliteiten die erbij komen van groot belang. Een voorbeeld hiervan zijn de opslag van de keuen en het onderhoud van de biljarts. Zo zijn door een lid van de vereniging vier kasten gemaakt waar de keu van elke speler op een volwaardige manier kan worden opgeslagen. Door een commissie die in het leven is geroepen worden de materialen zoals voornoemde tafels, ballen en aanverwante materialen onderhouden en toegezien hierop.
De fusie tussen BV De Keu en Concordia'54, verder onder de naam Concordia '54, kon geen mooiere start maken gezien de reacties van de spelers van de tegenstanders die argeloos binnenlopen en het materiaal ontdekken.
De vereniging heeft voor dit seizoen een ledenstop moeten instellen. De teams zitten vol. Voor volgend seizoen kan er wel weer worden aangegeven deel te nemen aan competities in de KNBB en eventueel mensen die geen speciale biljartkleding willen dragen, is een mogelijkheid om deel te nemen in de IJsselkring.
Natuurlijk is het mogelijk om een partijtje te biljarten zonder lid te zijn van de vereniging, echter het kan zijn dat de biljarts bezet zijn door de vele wedstrijden. Om teleurstelling te voorkomen is een telefoontje naar Raymond Visser raadzaam, 0575-461274. Hij beheert de roosters van de biljarts en kan zien of er een tafel vrij is. De huur van de biljarts zal geen onoverkomelijke stap zijn, want de tafels zijn eigendom van de vereniging en deze heeft de prijs laag gehouden.
Voor informatie over de vereniging zie de website. Daarvandaan is het gemakkelijk doorklikken naar diverse links zoals KNBB, KNBB district en Gewest, IJsselkring, alle sponsoren en alle biljart-gerelateerde sites.


www.bvconcordia.nl