Vrijwilligers van het Rode Kruis werden gehuldigd, met een oorkonde, lintje of speldje en bloemen. Foto: PR
Vrijwilligers van het Rode Kruis werden gehuldigd, met een oorkonde, lintje of speldje en bloemen. Foto: PR

Rode Kruis Bronckhorst start nieuw seizoen

BRONCKHORST/HALLE - Zaterdag 7 september is het Rode Kruis afdeling Bronckhorst voor een startbijeenkomst voor het nieuwe seizoen bij elkaar geweest, in het Heidehuus te Halle. Het landelijke Rode Kruis heeft de afgelopen jaren zijn visie aangepast en heeft doorgegeven dat dit ook in de regio's moet worden doorgevoerd.

Het Rode Kruis gaat zich meer toeleggen op noodhulpverlening, wat betekent dat de afdeling Bronckhorst van een aantal sociale projecten afscheid moet nemen. De dames van de Welfare Hengelo waren aanwezig en kregen van de voorzitter een bos bloemen en een kleinigheidje. De Welfare gaat nu zelfstandig verder onder De Bleijke.
Daarnaast zijn tijdens de bijeenkomst een aantal vaste vrijwilligers van het Rode Kruis gehuldigd, omdat zij al vele jaren actief zijn voor het Rode Kruis. Zij kregen van de voorzitter een oorkonde, een lintje of speldje en een bos bloemen.
Het Rode Kruis afdeling Bronckhorst zoek voor evenementenhulpverlening en reanimatielessen nieuwe vrijwilligers voor Zelhem en met name Halle. In beide plaatsen zijn veel evenementen en hier zijn veel vrijwilligers voor nodig.
Vanaf september worden alle reanimisten weer opgeroepen voor een herhalingscursus en start de nieuwe opleiding voor evenementenhulpverleners. Omdat reanimatiecoördinator Hans Bruin heeft aangegeven dat hij gaat stoppen, zoekt de vereniging een nieuwe reanimatie coördinator. Hij of zij moet er onder andere zorgen dat iedereen met een reanimatiediploma jaarlijks wordt opgeroepen voor een herhalingscursus.
Voor informatie of aanmelden voor bovengenoemde functies, mail secretaris.bronckhorst@rodekruis.nl.


Humankind kinderen genieten op de camping

HENGELO - De eerste weken van de vakantie hadden de twee Hengelose BSO locaties van Humankind Kinderopvang ieder hun eigen activiteitenprogramma met een thema.

Bij De Boomhut kwamen ze per schip aan op een onbewoond eiland en beleefden daar allerlei avonturen. Bij PretLab ondernamen ze een reis door de woestijn, compleet met kamelen, cactussen, mummies en piramides. De kinderen waren zo enthousiast dat ze zelf een woestijnmuseum hebben ingericht.

De BSO's hebben daarna de zomervakantie gezamenlijk afgesloten. De kinderen werden de laatste week van de zomervakantie 's ochtends niet naar hun plek aan de Rozenstraat of de Sarinkkamp gebracht, maar naar de Handwijzersdijk. Op camping Kom-es-an stond een grote tent klaar waarin alle spullen werden gelegd. Daarna speelden de kinderen het liefst de hele dag in de speeltuinen en op het springkussen. Op de camping is een fijn zwembad waarin veel is gezwommen en ook de jongere kinderen konden lekker in het water spelen in het pierenbad. Het was een heerlijke laatste vakantieweek en de kinderen kunnen weer fris aan het nieuwe schooljaar beginnen.

Kinderen van de buitenschoolse opvang Humankind in Hengelo vermaken zich op het springkussen. Foto: BSO PretLab