Landgoed 't Meenink ligt aan de rand van Hengelo Gld. Foto: PR
Landgoed 't Meenink ligt aan de rand van Hengelo Gld. Foto: PR

Kennismaken met landgoed 't Meenink tijdens de publiekswerkdag

HENGELO - Landgoed 't Meenink ligt als een parel in het landschap verborgen aan de rand van Hengelo Gld. Het landgoed wordt onderhouden door de familie die er woont en zij zoeken hulp bij het in stand houden van het groen op het landgoed. Kom op zaterdag 14 september vanaf 10.00 uur (tot 13.00 uur met lunch) sfeer proeven op de monumentale buitenplaats 't Meenink met park, bos, weilanden, vijvers, lanen en een oude boomgaard. Na een rondleiding van de familie, kunnen met elkaar de handen uit de mouwen worden gestoken.

De landgoederen in de gemeente Bronckhorst, zoals landgoed 't Meenink, zijn bekend om hun pracht, maar vragen ook veel inzet voor de instandhouding ervan. Louise Rouppe van der Voort en Karel van Basten Batenburg: "Voor het behoud van 't Meenink, onderdeel van het Hengelose landschap, willen wij als familie graag samen met enthousiaste vrijwilligers aan de slag. Er is veel te doen: in de buitenlucht genieten van bezig zijn in park, tuin en bos en daarna gezellig met elkaar een kop koffie drinken." De familie werkt met veel toewijding om dit mooie landschap te bewaren voor de toekomst. Vrijwilliger Tineke: "Het is altijd lekker om buiten actief te zijn. Ik vind het steeds weer fijn om aan het eind van een dagdeel achterom te kijken en te zien wat het effect is."
Stichting Landschapsbeheer Gelderland helpt de familie met zoeken naar vrijwilligers met een hart voor groen. Aanmelden voor de publiekswerkdag kan via landgoedhetmeenink@gmail.com.