Voorzitter van Steenderens Belang Rieks Eggens en Dorpslab vrijwilliger Carolien Beijer bij De Kei. Foto: Liesbeth Spaansen
Voorzitter van Steenderens Belang Rieks Eggens en Dorpslab vrijwilliger Carolien Beijer bij De Kei. Foto: Liesbeth Spaansen

Dorpslab Steenderen on tour tijdens verbouwing De Kei

STEENDEREN - Wie een plan heeft waar het dorp of een straat van opknapt of een buurman of de hele buurt plezier van heeft, kan dit delen in het Dorpslab in Steenderen. Ook tijdens de verbouwing van De Kei kan dat. "We komen nu naar iedereen toe in onze bakfiets," vertelt Carolien Beijer enthousiast. "Daar nemen we ook koffie of thee in mee om te schenken."

Door Liesbeth Spaansen

Carolien Beijer is deels vrijwilliger van het Dorpslab. "De gemeente vindt het belangrijk dat de organisatie voor het Dorpslab goed van de grond komt. Daarom ben ik vanuit Vitale Kernen gevraagd om dit op te zetten," legt zij haar betrokkenheid uit. Het Dorpslab Steenderen startte in 2018 om wensen en ideeën te verzamelen voor een toekomstbestendige kern. Het werd het startpunt om samen plannen te smeden voor Bronkhorst, Baak, Rha, Olburgen, Steenderen en Toldijk, afgekort BROST. "Het gaat om ideeën die de leefbaarheid van de verschillende kernen te verbeteren."
Nu De Kei volop wordt verbouwd, elke dinsdag en vrijdag zijn vrijwilligers daar een dag aan het klussen, kunnen mensen met een goed idee daar niet terecht. "Dat vonden we jammer en zo ontstond het idee van de Dorpslab bakfiets," vertelt Carolien. "We doen deze zomer verschillende pop-up locaties aan."

Tourdata DorpsLab bakfiets:
Vrijdag 30 augustus is om 21.00 uur tot 23.15 uur een Openluchtbioscoop bij Flophouse in Toldijk.
Zaterdag 7 september tijdens het Dokkie Disco festijn bij het zwembad in Steenderen.
Zondag 15 september is de fietstocht in Toldijk. Nadere informatie volgt.
Woensdag 30 oktober is het jaarlijkse uitje van de Ondernemersvereniging SOV. Nadere informatie volgt.

Kijk voor informatie over hete Dorpslab en de locaties op de website.


www.mijndorpslab.nl


Startdienst 'met een goed verhaal'

STEENDEREN - Op zondagmorgen 8 september vindt om 10.00 uur in de protestantse Remigiuskerk te Steenderen de start plaats van het nieuwe kerkelijke seizoen. Het thema is dit jaar 'Een goed verhaal'. Met muzikale medewerking van de cantorij.

"In september wordt door veel kerken startzondag gevierd", leggen de organisatoren uit. "De scholen zijn weer begonnen, de vakanties voorbij, het (vergader-)werk in de kerk gaat weer volop van start. Om dit te markeren wordt overal in het land een Startzondag gehouden; en natuurlijk ook in Steenderen."
De dienst wordt geleid door ds. Joop Mol. De bekende Steenderense cantorij werkt mee aan deze viering. Het thema van dit jaar is 'Een goed verhaal'. "In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. In kerkdiensten, maar ook in gespreksgroepen en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal brengt ons in beweging. Je houdt het niet voor zichzelf, maar deelt het graag met anderen." Dat goede verhaal is ook het startpunt voor dit nieuwe kerkelijke seizoen, zowel in de Startdienst van 8 september als in gespreksgroepen gedurende dit jaar. Iedereen is van harte welkom.