Remigiuskerk in Steenderen. Foto: PR
Remigiuskerk in Steenderen. Foto: PR

Startdienst Steenderen 'met een goed verhaal'

Startdienst 'met een goed verhaal'

STEENDEREN - Op zondagmorgen 8 september vindt om 10.00 uur in de protestantse Remigiuskerk te Steenderen de start plaats van het nieuwe kerkelijke seizoen. Het thema is dit jaar 'Een goed verhaal'. Met muzikale medewerking van de cantorij.

"In september wordt door veel kerken startzondag gevierd", leggen de organisatoren uit. "De scholen zijn weer begonnen, de vakanties voorbij, het (vergader-)werk in de kerk gaat weer volop van start. Om dit te markeren wordt overal in het land een Startzondag gehouden; en natuurlijk ook in Steenderen."
De dienst wordt geleid door ds. Joop Mol. De bekende Steenderense cantorij werkt mee aan deze viering. Het thema van dit jaar is 'Een goed verhaal'. "In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. In kerkdiensten, maar ook in gespreksgroepen en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal brengt ons in beweging. Je houdt het niet voor zichzelf, maar deelt het graag met anderen." Dat goede verhaal is ook het startpunt voor dit nieuwe kerkelijke seizoen, zowel in de Startdienst van 8 september als in gespreksgroepen gedurende dit jaar. Iedereen is van harte welkom.