Met driehonderd deelnemers was er ondanks het buiige weer sprake van een uitstekende opkomst tijdens de  fietsoriënteringsrit. Foto; Paul Harmelink
Met driehonderd deelnemers was er ondanks het buiige weer sprake van een uitstekende opkomst tijdens de fietsoriënteringsrit. Foto; Paul Harmelink

Fietsoriënteringsrit Vierakker- Wichmond kent weer veel 'instinkers'

VIERAKKER – WICHMOND – Nadat zaterdagavond laat de 'kruitdampen' van het vogelschieten en het vogelgooien waren opgetrokken ging het jubileumfeestprogramma in het kader van het honderdjarig bestaan van Oranje Comité Vierakker-Wichmond zondagmorgen verder met een oecumenische kerkdienst. 's Middags stond de fietsoriënteringsrit op het programma.

Door Jan Hendriksen

Deze oecumenische kerkdienst vond in verband met de regenachtige weersomstandigheden niet bij landgoed Suideras in de openlucht, maar in de Sint Willibrorduskerk in Vierakker plaats. Onder begeleiding van de katholieke en protestante kerkgemeente werd het een feestelijke dienst waarin viering en verbinding centraal stonden. Zondagmiddag konden de fietsen uit de schuur gehaald worden. Want ook dit jaar stond de traditionele fietsoriënteringsrit weer op het programma. Zowel de fanatieke als minder fanatieke puzzelaars genoten van een prachtige middag fietsen en route bepalen door de landerijen van Wichmond en Vierakker. De route kende ook dit jaar weer veel 'instinkers', maar leverde vooral veel gelach en een goede sfeer op. De lokale band '4 Acres' zorgde voor de gezellige muziek in de feesttent. Met driehonderd deelnemers was er ondanks het buiige weer sprake van een uitstekende opkomst. De prijswinnaars van de fietsoriënteringsrit worden zondag na de optocht bekend gemaakt. De feestweek duurt tot en met zondag 25 augustus. Voor meer informatie bezoek oranjefeestvierakker-wichmond.nl of bekijk de Facebookpagina.


Voor meer foto's zie de website www.acherhoekfoto.nl


Veelzijdig kunstenaarsduo bij Achterhoeks Kunstcafé

AALTEN/DINXPERLO - Op dinsdagavond 3 september komt het kunstenaarsduo Rick Kup & Tatum Kempers vertellen over hun uiteenlopende werk. Dit gebeurt bij het Achterhoeks Kunstcafé in de bovenzaal van Café Schiller aan de Prinsenstraat 4 in Aalten. Entree is 3.50 euro en voor donateurs en sponsors 1.50 euro, reserveren via het contactformulier op de website www.achterhoekskunstcafe.nl is aan te bevelen.

Kunstenaarsduo Rick Kup & Tatum Kempers laten de bezoekers deze avond versteld staan over hun veelzijdigheid van werken, zij zijn zeker vernieuwend te noemen op velerlei gebied in de hedendaagse kunst.
Rick Kup is beeldend kunstenaar en noemt zich muzikant/schilder, hij woont en werkt in Silvolde en is getrouwd met Tatum. In 1992 studeert hij af op de AKI in Enschede in de richting gemengde media waaronder schilderen. In 2008 richtte hij zijn eigen schilderschool op. In zijn atelier geeft hij schilderlessen. Zijn kunst is multi-interdisciplinair, hij combineert video, teken- en schilderwerk, geluidssculpturen, muziek, beeldhouwwerk, fotografie en performance. Ook maakt hij graag autonome kunst. Regelmatig schildert hij regelmatig portretten in opdracht in zijn geheel eigen stijl. Als muzikant is Rick al ruim 30 jaar betrokken bij uiteenlopende muzikale projecten.
Tatum Kempers is een eigentijdse kunstfotograaf. Haar werk is onalledaags en vernieuwend en bestaat voornamelijk uit zelfportretten die ze maakt door middel van verschillende technieken. Zo maakt zij gebruik van lightpainting (schilderen met licht), lange sluitertijden, schilderen en soms gebruikt ze haar iPhone of analoge technieken. Hiermee creëert ze een nieuw beeld dat verder gaat dan een standaard portret. De toeschouwer zal portretten zien met veel kleur en tevens zwart wit. Foto's van Tatum zijn gepubliceerd in New Dutch Photography Talent in 2018 van de makers van Gup Magazine. Tatum exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.
Samen met Rick maakt zij videoclips voor bands en kunstinstallaties bestaande uit video, fotografie, schilderen, animatie en performance.