Gerard Ekdom's BBQ Party bij de Rotonde in Vorden

VORDEN - De zomervakantie kan bij Grand Bistro De Rotonde op vrijdag 30 augustus goed worden afgesloten. Om 19.00 uur begint daar Gerard Ekdom's BBQ Party. Een mooie gelegenheid om elkaar onder het genot van muziek en een hapje en drankje bij te praten over alle belevenissen van de afgelopen maanden.

Deze vrijdagavond zal Gerard Ekdom de zomervakantie muzikaal afsluiten, met medewerking van Infidelity, DJ TiTom en DJ Michel Besselink. Infidelity, bestaande uit Wieteke Schotsman en Nicolien Klein Brinke, speelt nummers uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Akoestisch, zodat er ondertussen gezellig gegeten of geborreld kan worden. DJ TiTom, en DJ Michel Besselink draaien zomerse plaatjes uit de hits van Ekdom om het geheel compleet te maken (meer over de actie op de FB-pagina van de Bistro).

Gerard Ekdom zal de zomervakantie muzikaal afsluiten

Uiteraard ontbreekt de barbecue niet. Vroeg in de avond kunnen de bezoekers genieten van een heerlijk stuk vlees of vis met een gepofte aardappel en gegrilde tomaat van de barbecue afgemaakt met friet en salade vanuit de keuken van de bistro. Hieraan vooraf wordt een soepje geserveerd. Binnen kan tot 20.00 uur van de a la carte kaart worden besteld.

De barbecue blijft aan, zodat er later op de avond makkelijk weg te happen snacks voor bij de borrel verkrijgbaar zijn. De toegang is gratis.


De Nationale Nachtvlindernacht 2019 in De Zumpe

DOETINCHEM - Tijdens de late nacht van vrijdag 30 augustus is er de mogelijkheid om nachtvlinders te bekijken. Dit kan samen met Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling regio Doetinchem in de Zumpe. Om de vlinders te lokken wordt er aan de Vossenstraat 147 met stroop gesmeerd en wordt er een wit doek met een lamp opgehangen.

Enkele leden van deze natuurvereniging doen mee aan de nationale telling van nachtvlinders. Wie wil komen kijken of meedoen kan een camera, een loep, een vergrootglas of een zaklamp meebrengen. Wellicht is het handig ook een doorzichtig potje te hebben om een beestje beter te zien en daarna vrij te laten.

Met een nachtvlinderkaart kunnen de meeste grote exemplaren op naam worden gebracht (www.nachtvlindernacht.nl). Verder is er koffie, thee en fris verkrijgbaar. In de tent is een doorlopende diavoorstelling over vlinders en De Zumpe. Denk aan warme kleding voor als de nacht afkoelt.

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting in samenwerking met Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen. Deelname is gratis.

Info en opgave bij www.knnv.nl/doetinchem, E.Korndewal, voorzitter@doetinchem.knnv.nl, 06-30986621.