Shervan Mustafa. Foto: PR
Shervan Mustafa. Foto: PR Foto:

Voorzitter hoopt stiekem dat badmintonmiddag nieuwe leden oplevert

Vervolg van voorpagina

HENGELO - Wat voorzitter Zweverink in de sporthal zag, beviel hem echter wel en nadat een meisje dat hij van school kende hem vroeg om mee te komen spelen, rolde Zweverink erin om vervolgens nooit meer weg te gaan. Nog altijd roemt hij de gezelligheid binnen de vereniging en daarnaast is hij na bijna veertig jaar nog steeds verzot op het spelletje.

Ook Aniek Luesink (26) – speelster van het eerste team en lid van de jubileumcommissie – is vanaf het moment dat ze hier nu zo'n zestien jaar geleden binnen kwam lopen dol op deze sport. "Ik deed eerst gym en ik wilde wat anders", vertelt ze. "Badminton vond ik leuk en ik vind het nog steeds heel leuk. Soms denken mensen van; dat doe je wel even, maar het is een sport waar heel veel in zit."

De Hengelose badmintonclub telt op dit moment 36 leden, waarvan zes jeugdleden. Het ledenaantal is door de jaren heen flink gedaald, al blijft het de laatste jaren stabiel. "De sport vergrijst en aanwas blijft niet hangen", zegt Zweverink. "De jongeren gaan studeren, gaan vaak op kamers wonen en trekken weg, maar dat is een probleem dat overal speelt."

De voorzitter hoopt stiekem dat de badmintonmiddag tijdens de viering van het jubileum enkele nieuwe leden oplevert. "Het is een mooie gelegenheid om mensen die vroeger badminton hebben gespeeld weer te laten proeven van de sport", stelt hij.

Aanmelden en meer informatie, zie de website.


www.hengelosebc.nl


Schilderijen, sjaals en
sieraden

BRONKHORST - De schildersgroep 'Passe Partout' en Ina Kets exposeren samen in de kapel in Bronkhorst. De expositie is van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 augustus, elke dag van 10.00 uur tot 18.00 uur geopend.

De schildersgroep bestaat uit Netty Som, Thea Kaayk, Ria Duis, Riet Kruese en Wil te Boekhorst, en schildert al jaren samen. Afgelopen winter hebben de dames les gehad van Corinne Veen in Zelhem. Zij heeft hen verschillende technieken bijgebracht. Dit jaar is ook de Rembrandt techniek, licht en donker, aan bod geweest.

Ina Kets, ontwerpt en smeedt al vele jaren prachtige sieraden van titaan en zilver. Daarnaast ontwerpt ze zijden sjaals.


Diploma volwassenen zwemles

STEENDEREN - Shervan Mustafa is 24 jaar en aan het begin van dit seizoen begonnen met de volwassenen-zwemlessen. Voor het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen een nieuwe les, dit seizoen.

Hij moest net alle zwemcursisten watervrij worden, het ademen onder controle krijgen en de slagen aanleren. Binnen drie maanden is hij zo goed vooruit gegaan mede door zelf te oefenen dat hij op afzwemniveau zit. Tijdens zijn reguliere zwemles op dinsdag 23 juli heeft hij officieel afgezwommen en zijn diploma behaald, aanmoediging van zijn vrienden en kennissen.