Jeffrey Herlings is blij met zijn nieuwe bus. Foto: Luuk Stam
Jeffrey Herlings is blij met zijn nieuwe bus. Foto: Luuk Stam

Hengelose bus voor crosskampioen Jeffrey Herlings

Brabantse crosser rijdt vanaf nu rond in gesponsorde bus

Door Luuk Stam

HENGELO - Meervoudig wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings (24) heeft de komende jaren een bus met daarop de naam van het Hengelose autobedrijf Ridderhof tot zijn beschikking. Herlings zal de bus gebruiken om naar de wedstrijden te rijden waarvoor hij niet in het vliegtuig hoeft te stappen.

De Brabander kwam onlangs naar Hengelo om de speciaal voor hem klaargemaakte Peugeot Expert op te halen. Begin dit jaar was hij hier ook al op bezoek. Toen signeerde de crosser bij Ridderhof de twee replica's van de crossmotor waarmee hij in 2018 naar de wereldtitel in de MXGP reed.

Het contact tussen Herlings en de broers Frank en Arne Ridderhof ontstond via een klant waarvan de twee eigenaren van het autobedrijf wisten dat hij Herlings goed kende. Hij regelde de signeersessie in februari. Vervolgens bleef het contact en ontstond het idee voor een persoonlijke bus.

Herlings liet weten hartstikke blij te zijn met de nieuwe aanwinst. Veel zal de Brabander de bus dit jaar nog niet nodig hebben, want door een voetblessure is hij momenteel weinig op de crossbaan te vinden. Over zijn herstel was hij redelijk positief, al beschouwt hij 2019 als een verloren seizoen.