De kinderen van Juut & Co gaan op bezoek bij ouderen van De Bleijke. Foto: PR
De kinderen van Juut & Co gaan op bezoek bij ouderen van De Bleijke. Foto: PR

Jong en oud komen samen bij de Bleijke

HENGELO - De kinderen van kinderopvang Juut & Co De Wilgenhof zijn op bezoek geweest bij verzorgingshuis de Bleijke. Daar hebben ze samen met de ouderen spelletjes gedaan, gezongen en gezellig gekletst. Vol enthousiasme vertellen de kinderen welke dieren ze verzorgen op de boerderij van De Wilgenhof. De bewoners vertellen over vroeger. Ze drinken sap en krijgen nog een lekker koekje. Dan is het weer tijd om terug te gaan naar de boerderij. Het was een geslaagde ochtend.


Derde interkerkelijke motortreffen Hengelo-Joure

HENGELO/JOURE - Er wordt niet alleen teruggekeken op een geslaagde oecumenische Pinksterrit, maar ook al weer vooruit gekeken. In het weekend van 31 augustus en 1 september is Hengelo uitgenodigd in Joure voor het derde interkerkelijke motortreffen.

Dit evenement ontstond in 2016, toen een aantal mensen uit Hengelo met de motor naar Joure ging om een bezoek te brengen aan ds. Christien Ferrari, een van de initiatiefnemers van de oecumenische motortoer op tweede pinksterdag. In april 2018 bracht zij met een groep enthousiaste motorrijdende Jousters een tegenbezoek aan Hengelo.
Dit jaar is Hengelo opnieuw uitgenodigd in Friesland. In grote lijnen ziet dit weekend er als volgt uit: Een groep motorrijders uit Joure en Hengelo treft elkaar in Sloten voor een gezamenlijke lunch. In de middag wordt een stukje van de elf Friese fonteinen-route gereden. Het eindpunt is Joure en aldaar een gezellige avond. Overnachten is mogelijk bij gastgezinnen/motorrijders of in een hotel. De volgende dag is er een kerkdienst en gezamenlijke lunch, waarna de Friese motorrijders de Hengeloƫrs weer een eindje op weg brengen. Wie gaat er mee?

Informatie en aanmelden kan bij Chris Peelen, telefoon 0575-462799, e-mail cpeelen@live.nl), Jaap van Gijssel, 0575-464460, e-mail jjvg@dds.nl of Gerry Spekkink, 0575-461146, e-mail spekkinkgerry@gmail.com.

Gerry Spekkink, Chris Peelen en Jaap van Gijssel brachten per motor de envelop met inhoud naar Puur Natuur. Foto: PR