Groep 8 van de Pannevogel bestaande uit 17 jongens en 7 meiden heeft afscheid genomen van hun basisschooltijd. Foto: Alice Rouwhorst
Groep 8 van de Pannevogel bestaande uit 17 jongens en 7 meiden heeft afscheid genomen van hun basisschooltijd. Foto: Alice Rouwhorst

Groep 8 afscheid van de Pannevogel

STEENDEREN – Groep 8 van de Pannevogel heeft met de musical 'De dj draait door' afscheid genomen van hun basisschooltijd.

In de ochtend van maandag 15 en dinsdag 16 juli mochten de kinderen van groep 8 het stuk voor de kinderen van de andere groepen opvoeren en voor hun oudere broers en zussen. Dinsdagavond was toch wel dé spannendste voorstelling. Want die was voor ouders en verzorgers. Zij kwamen naar de interactieve musical luisteren en kijken.

Iedereen kende zijn tekst goed en zat goed in zijn rol; van boze buur en boef naar koning en koningin, van uitsmijter van de disco, chauffeur of oude dove vrouw naar barjuffrouw en relaxte rasta en nog vele personages meer. In een wisselend decor van discotheek en koningshuis speelden, zongen en dansten ze de sterren van de hemel. Het publiek werd meerdere malen erbij betrokken. Een dansje werd met alle aanwezigen ingestudeerd, de politie stelde aan een aantal ouders vragen voor hun onderzoek en het publiek werd uitgenodigd om mee te zingen.

Hierna nooit meer bij elkaar in het klaslokaal

Na meer dan 75 minuten klonk het slot applaus en zat het erop. De make-up kon verwijderd en de eigen kleding weer aan. Hiermee was de avond nog niet ten einde, want ze werden nog toegezongen door de meesters en juffen die ondersteund werden door de ouders. Ze kregen daarna één voor één hun rapport, een map met tekeningen van henzelf door de jaren heen, vele beste wensen van het onderwijzend personeel en een USB stick met foto's van het schoolkamp. Op hun beurt hadden de achtstegroepers een mooie buitenbank voor de meesters en juffen voor op het schoolplein. Deze werd meteen ingewijd door hun juf Danielle en meester Klaas.

Een maand eerder was het begin van het afscheid nemen in gang gezet met een driedaags schoolkamp in de buurt van Lochem. Een groep 8 die door het schooljaar heen steeds hechter werd. En zich opeens realiseerde dat het nog maar een paar weken samen op school zou zijn en dan nooit meer bij elkaar in deze samenstelling in een klaslokaal zou zitten. Dat besef zorgde voor het wegpinken van traantjes tijdens de musicalavond en het aanmaken van What's app groepen. Na een welverdiende zomervakantie vervolgen Thijmen, Thijs, Elyah, Cees Berend, Thomas, Loek, Merel, Niels, Chiara, Diede, Lisa, Sem, Esmée, Brian, Marit, Mick, Bente, Sander, Giulian, Quinten, Senna, Ise en Koen hun weg in het voortgezet onderwijs in Zutphen, Warnsveld, Vorden en Doetinchem.

De musical 'De dj draait door' door groep 8 van de Pannevogel. Foto: Alice Rouwhorst