Winnende wagen in de Hengelose kermisoptocht: KoldenHovenHeide. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmalink
Winnende wagen in de Hengelose kermisoptocht: KoldenHovenHeide. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmalink

Wagen van KoolHovenHeide behaalt meeste punten

Vervolg van de voorpagina

HENGELO - Na de Vendeliers van EMM en de kinderen met versierde fietsen, kwam een bonte stoet van wagens voorbij, met leuke en actuele onderwerpen.

Koninklijke Harmonie Concordia gaf een 'najaarspresentatie', want in plaats van het traditionele najaarsconcert zal er op 20 oktober een après ski party worden georganiseerd in samenwerking met Underkoffer Fest. KoolHovenHeide zette Wilma Bijenhof in het zonnetje omdat zij tijdens het 21-jarig bestaan de vogel er afgeschoten. Naast de tuin zijn baby's haar passie, ze werkt op de kraamafdeling. Buurt van Bielemansdijk had 'De Fabeltjeskrant' als onderwerp gekozen met mijnheer De Uil, Bor de Wolf, juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en vele anderen.
Buurtschap Varssel stelde Mariska Leusink voor, de derde koningin in de historie van het 115-jarig Varssels Volksfeest, van buurtschap Dunsborg zaten koning Matthijs Veldscholten en zijn koningin Corine Groot Roessink op de wagen.

Buurtschap Bekveld toonde de wereld van zwerver Swiebertje, waarna Noabers het publiek lieten kennismaken met koning Harry Langwerden n en zijn camping Boelaroes. Buurtvereniging 't Fort Halle heeft een CO2 neutrale oplossing gevonden en liet dit zien op hun optochtwagen. Carnavalsvereniging De Peardeknuppers wilde graag aan de Hengeloërs laten zien dat ze op 9 november een 'Grootser dan ooit' Prinsenbal gaan vieren vanwege het elfjarig bestaan. Vriendengroep het Roedeltje vierde het oranjefeestje van de dames WK in hun Holland Grolsch House, om het team te feliciteren met hun tweede plaats.

De jury ging in beraad en gaf uiteindelijk de punten. De overwinning bij de grote wagens ging naar de Koolhovenheide. Bij de kleine wagens verkoos de jury de Noabers als beste. Bij de jeugd won het Bloemenmeisje.

UITSLAGEN
Jeugd:

1. Bloemenmeisje
2. Paardenmeisje

Gehuurd:
1. Buurtschap Bekveld
2. Buurtvereniging 't Fort Halle
3. Buurt van Bielemansdijk

Hengelo kleine wagens:
1. Noabers
2. Buurtschap Dunsborg
3. Buurtschap Varssel

Hengelo grote wagens:
1. Koolhovenheide
2. Vriendengroep het Roedeltje

Wisselbeker:
Buurtschap Bekveld

Uitslag 55+ kermisviswedstrijd HHV van donderdag 11 juli:
1. G Wentink - 645 gram
2. H vd Lende - 575 gram
3. J Meijer 363 gram