Bandenrace in het zwembad Steenderen. Foto: PR
Bandenrace in het zwembad Steenderen. Foto: PR

Bandenrace Steenderen vernieuwd: nu ook kinderen onderling

STEENDEREN - Zwembad Steenderen houdt zondag 7 juli de grote bandenrace. Dit jaar is het in een vernieuwde uitvoering want het is niet meer zoals andere jaren op Vaderdag én er is nu een extra onderdeel bijgekomen waarbij ook kinderen een eigen duo kunnen vormen. De inschrijving start om 10.30 uur en tussen 11.00 en 12.00 is de race.

Een kind neemt plaats op de band aan de ene kant van het zwembad, de volwassene of een ander kind staat aan de overkant en trekt de band zo snel mogelijk naar zich toe met een touw. Wie het snelst de band naar de overkant trekt heeft gewonnen. Meedoen kan dus aan twee groepen: een duo volwassene met kind en/of een duo kind met kind.

Het is in het diepe zwembad dus een A-diploma voor de deelnemers is verplicht. Deelname zelf is gratis, de entree van het zwembad is wel de normale prijs, of met abonnement. Er is geen vooropgave nodig. Kom allemaal en neem gerust toeschouwers mee.


www.zwembadsteenderen.nl


Fietstocht Varssel van Buurthuus tot Buurthuus

VARSSEL - De Varsselse fietscommissie organiseert op zondag 7 juli de jaarlijkse fietstocht. Liefhebbers kunnen zich voor deze tocht inschrijven tussen 13.30 en 14.00 uur bij het Buurthuus Varssel aan de Zelledijk 22 in Hengelo Gld. De lengte van de route is circa 26 kilometer en het eindpunt is bij het Buurthuus.

Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro per persoon en voor kinderen van de basisschool 1 euro. Bij deze bedragen is een versnapering tijdens de pauze inbegrepen. Na de fietstocht is er een gezellige 'afterparty' met barbecue. Graag tot ziens op zondag 7 juli.