Travel Counsellor Minke Smits. Foto: Rutger Smits
Travel Counsellor Minke Smits. Foto: Rutger Smits

Minke Smits reist elke week de wereld rond

DIDAM/STEENDEREN - Het is alweer meer dan een jaar geleden dat Travel Counsellor Minke Smits-Steintjes in Didam het klantenbestand van collega Joke van der Kolk uit Steenderen erbij kreeg. "Ik ben heel fijn ontvangen in mijn nieuwe 'wijk'. Joke was daar toch vijf jaar lang een vertrouwd gezicht," zegt Minke. "Ik heb veel mensen het afgelopen jaar mogen begeleiden met mooie (bus)reizen door Europa, rondreizen Amerika of vakanties naar de zon."

Door Liesbeth Spaansen

Vakantiegangers zijn blij met de Travel Counsellors, weet Minke. "We weten de weg naar alle soorten vakanties en bestemmingen over de hele wereld en we kennen alle voorwaarden van bijvoorbeeld de verschillende soorten (vlieg)tickets, huurauto's, accommodatie en noem zo maar op." Om hun klanten in hun zoektocht naar een fijne vakantie te kunnen adviseren gaan reisagenten zoals Minke regelmatig op pad. "Bijvoorbeeld een dag naar een rederij, voor een rondleiding op een zee- of riviercruiseschip. Zo kunnen we de sfeer proeven of een rederij geschikt is voor gezinnen of bijvoorbeeld meer voor koppels."
Net terug van een inspiratiereis naar de Costa Barcelona zit Minke Smits vol verhalen. "De stad Barcelona is veel meer dan de Ramblas, Sagrada Familia en de stranden. Op nog geen drie kwartier rijden zit je in de binnenlanden met kloosters en wijngaarden." Voor hun 'We Love Travel Magazine', het tijdschrift dat klanten kunnen ontvangen bij hun reisbescheiden, schreef ze het artikel 'Trip for Two' over Praag, waar ze mooie herinneringen aan heeft.
"Ik heb het gevoel dat ik bij het uitzoeken en regelen van een vakantie de wereld rond reis," lacht Minke. "De reisbescheiden zoals instapkaarten, vouchers en folders over hun bestemming breng ik persoonlijk bij mijn klanten langs om ze even rustig met hen door te nemen. Daar maak ik echt een cadeautje van."
Klanten krijgen elke maand een nieuwsbrief gemaild. Meer informatie over Minke Smits is ook te vinden op sociale media en op de website.


www.metMinkeopreis.nl