Coöperatie Steenderen in Toldijk. Foto: Archief Historische Vereniging Steenderen
Coöperatie Steenderen in Toldijk. Foto: Archief Historische Vereniging Steenderen

Historische Vereniging Steenderen van papier naar digitaal

Sponsoractie tot en met 29 juni

STEENDEREN/TOLDIJK – Vrijwilligers van de Historische Vereniging Steenderen (HVS) zijn volop bezig om alle documenten en foto's digitaal op te slaan. Hun doel is om dit archief op deze manier voor een groter publiek toegankelijk maken. Om documenten en foto's digitaal op te slaan, zijn uitgaven nodig op het gebied van hardware, zoals computer en software, de programma's. Om het doel 'van papier naar digitaal' te bereiken wil Welkoop Toldijk de vereniging helpen. Eigenaar Peter Weenk ondersteunt dit doel van harte met een bijzondere sponsoractie, die plaatsvindt van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juni, week 26. De leden van de vereniging hebben een flyer in de Zwerfsteen ontvangen en er zijn huis aan huis flyers verspreid.

Week 26 schenkt Welkoop Toldijk 10% van de bestedingen aan de HVS mits de kassabon mét deze flyer in de daarvoor bestemde bus wordt gedaan! Wie de historische vereniging net als Peter Weenk een warm hart toedraagt, komt naar de Welkoop Toldijk. Vergeet de flyer niet mee te nemen. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni zal de HVS aanwezig zijn met een stand om uitleg te geven over hun werkzaamheden.


Oudheidkundige Vereniging Hengelo

HENGELO - Op 26 juni is Jeroen Philippona te gast bij de Oudheidkundige Vereniging in Hengelo. Jeroen verzorgt een lezing over oude bomen in Ons Huis in Hengelo, aanvang 20.00 uur.

Jeroen Philippona heeft passie voor met name oude bomen. Dit is ontstaan toen hij als kleine jongen in de Möritz door Karl-Heinz Moll bij een imposante oude eik werd gebracht. Deze eeuwenoude reus prentte een beeld op zijn netvlies, wat nooit meer verdwenen is. Daarna heeft zijn 'bomenliefde' enkele jaren gesluimerd, tot hij in 1973 oog in oog kwam met oeroude eiken in Polen. Sindsdien maakt hij regelmatig tochten op zoek naar oude bomen. Vanaf het begin zijn eiken zijn lievelingsbomen geweest, met hun weerbarstige, ruige uiterlijk en hun eeuwen trotserende karakter. De lezing gaat over veel meer dan bomen, ook de vogels en insecten die in de bomen leven kom aan bod.
Leden hebben gratis toegang, introducés betalen 3 euro.


Vijftig jaar Stichting Jeugdvereniging Olburgen-Rha

OLBURGEN/RHA - De tijd vliegt: al vijftig jaar worden er maandelijks door enthousiaste vrijwilligers voor de jeugd van Olburgen-Rha en omstreken activiteiten georganiseerd. Om dit te vieren wordt in Dorpshuis 't Lokaal Olburgen een gezellig samenzijn georganiseerd voor iedereen die verbonden was of is met de Jeugdvereniging als (oud)deelnemer, (oud)jeugdleider, (oud)bestuurslid, vrijwilliger, of die de Jeugdvereniging een warm hart toedraagt op 28 september van 16.00 tot 24.00 uur.

Velen kunnen zich nog wel de jeugdkampen, tafeltennistoernooien, jeugdavonden met de platenkist en de logeerweek van de meisjes uit Noord-Ierland herinneren. De jongere jeugd zal eerder aan de smokkeltochten, Land van Jan Klaassen, schaatsen bij de Scheg en de horrortochten denken. Allemaal activiteiten waar deelnemers en organisatie veel plezier aan beleven.
Om dit heugelijke feit te vieren, organiseert de jeugdvereniging een gezellige middag en avond met muziek, een BBQ, spelletjes en andere activiteiten. Kom gezellig naar Olburgen om oude herinneringen op te halen en om nieuwe herinneringen te maken.
De Organisatie Stichting Jeugdvereniging Olburgen-Rha hoopt op een mooie opkomst. Meer informatie over de kosten en opgave, graag voor 30 augustus, via het e-mailadres van de jeugdvereniging. Volg de stichting op sociale media.


jeugdverenigingolburgenrha@hotmail.com

Insta: jeugdvereniging_olburgen_rha

Facebook: jeugdstichting Olburgen-Rha


Succesvolle donateursactie voor Zwembad Steenderen

STEENDEREN - De donateursactie voor het Burg. Kruijffbad in Steenderen is een zeer geslaagde actie geworden; zo'n 200 nieuwe donateurs hebben zich aangemeld. Ruim 30 vrijwilligers zijn hiervoor in Steenderen en omliggende dorpen in de maand mei langs de deuren geweest. "Het was geen straf, ik heb zoveel positieve reacties gehad aan de deuren, mooi om te ervaren", aldus een enthousiaste vrijwilliger.

Ruime openingstijden
Het zwembad heeft vijf jaar geleden ook al 700 donateurs binnengehaald en heeft nu dus in totaal 900 gezinnen die het zwembad ondersteunen met 10 euro of meer; een geweldige jaarlijkse buffer. Deze donateurs zorgen er bijvoorbeeld voor dat het zwembad ruime openingstijden kan aanhouden; het buitenbad sluit namelijk nooit tussen de middag. Vooral veel jonge gezinnen komen daardoor geregeld een hele dag naar het zwembad.

Stabiliteit voor de toekomst
De donateursactie is gehouden naar aanleiding van de subsidiestop van de gemeente, een jaarlijks bedrag van 37.500 euro. Bestuurslid en organisator van de actie Nicole Koekkoek: "Wij wisten dat dit zou komen. Het gaat ook zeker niet slecht met ons zwembad, we draaien goed maar dit willen we vooral zo houden tot in de verre toekomst. De donateursactie is vooral opgezet om stabiliteit in de inkomsten te realiseren voor een langere periode zodat we minder afhankelijk zijn van bijvoorbeeld het weer of de gemeente. Ook komen er nog grote, noodzakelijke uitgaven aan qua onderhoud. Zolang al die geweldige vrijwilligers zich blijven inzetten voor ons prachtige zwembad blijven we nog jaren open!"
Donateur worden kan nog steeds, via een formulier verkrijgbaar op het zwembad of te downloaden op de website.


www.zwembadsteenderen.nl