De deelnemers van zorgboerderij De Mettemaat en De Edelingen. Foto: PR
De deelnemers van zorgboerderij De Mettemaat en De Edelingen. Foto: PR

Dagje dierentuin met een vliegshow cadeau

HENGELO/ZELHEM - Op dinsdag 11 juni was het alweer zover, het jaarlijkse dagje uit van Zorgboerderij De Mettemaat en De Edelingen. De voorspellingen waren goed, en iedereen was goed gehumeurd dus dat beloofde een leuke dag te worden.

De dag begon op de boerderij met een kop koffie en een lekkere koek om vervolgens met verschillende auto's naar Dierenpark Zie-Zoo in Volkel te gaan. Hier hebben ze geluncht en daarna in verschillende groepen door het park gelopen. Iedereen kreeg een plattegrond en op die manier konden ze alle dieren zien. De jonge beertjes en jonge tapir waren favoriet.
Dierenpark Zie-Zoo ligt naast vliegbasis Volkel waar ze aan het oefenen waren voor de Luchtmacht dagen en zo hadden ze er een gratis vliegshow bij. Dit maakte op een aantal van de groep grote indruk.
In het dierenpark stonden de dierenverzorgers hen te woord voor allerlei vragen. Tot slot kregen ze een 'kriebelkwartier' waar ze uitleg kregen over een stinkdier en een beverrat en deze ook mochten aaien. Tot slot een lekker ijsje.

De dag werd afgesloten bij Wereldrestaurant Atlantis in Arnhem. Na een geslaagde dag werd iedereen weer thuis gebracht.