Rein van Uden en Frida Meints bij de opening van de expositie over Santiago de Compostella. Foto: PR
Rein van Uden en Frida Meints bij de opening van de expositie over Santiago de Compostella. Foto: PR

Tentoonstelling Rein van Uden geopend

HENGELO - Op 14 juni heeft een select gezelschap deelgenomen aan de opening van de tentoonstelling die deze zomer onze kerk opluistert. Aleida Blanken heette namens de Protestantse Gemeente Hengelo Gld. de aanwezigen welkom.

Vervolgens vertelde Frida Meints hoe deze tentoonstelling hier in de kerk verzeild is geraakt. De Remigiuskerk is geen Jacobuskerk. Wel hangt de beeltenis van Jacobus in de Remigiuskerk, want hij staat afgebeeld in de reeks fresco's van de twaalf discipelen. Hij is de vijfde apostel aan de reeks. Pelgrims gaan al eeuwen op pelgrimage naar Santiago de Compostella waar het graf van deze apostel ligt.

Frida trof deze tentoonstelling in Frankrijk aan in een herberg richting Santiago. Vervolgens heeft zij Rein van Uden gevraagd of hij hier zou willen exposeren. In een vraaggesprek met Rein werden de belangstellenden geïnformeerd over de schilder.

De tentoonstelling is te zien op woensdag en zaterdag tot 8 september van 14.00 uur tot 16.30 uur tijdens de Openkerk in de Remigiuskerk in Hengelo Gld. en volgens afspraak bij f.meints@gmail.com.