Jeugdleden en begeleiders van Pax mochten sporten bij Feelgoodclub AeroFitt. Foto: PR
Jeugdleden en begeleiders van Pax mochten sporten bij Feelgoodclub AeroFitt. Foto: PR

Pax Kamp: voetbal, sport en spelen

HENGELO - De weersvoorspelling voor zaterdag 8 juni waren niet gunstig. Door de harde wind en regen moest het oorspronkelijke programma van het jaarlijkse Pax kamp worden aangepast. Feelgoodclub AeroFitt deed die ochtend een fantastisch aanbod: deze stelde twee zalen met diverse activiteiten beschikbaar en onder begeleiding kon de jeugd gebruikmaken van diverse fitnessapparatuur.

Zo vertrok om 12.30 uur, na een heerlijke lunch met krentenbollen van Bakkerij Hengelo en broodjes knakworst, een stoet van ruim 80 kinderen en ruim 20 begeleiders naar het sportcentrum. Na diverse sportieve activiteiten en gelukkig beter weer, vertrokken ze later op de middag weer richting Pax. Namens de organisatoren van het Pax kamp willen ze Feelgoodclub AeroFitt heel hartelijk bedanken voor dit fantastische aanbod.

Eenmaal terug bij Pax hadden de stagiaires van het Graafschap College te weten, Tom Dijk, Max Geartner, Jason Sterkeboer, Christian Jansen, Jesse Ankersmid en Jochem Groot Wassink een succesvol voetbaltoernooi in elkaar gezet. Het toernooi liep gesmeerd en dit werd beloond. Een mentor van het Graafschap College kwam op locatie om te kijken hoe het verliep en de stageopdracht werd voor de mannen positief beoordeeld. Goed gedaan!

Tijdens het hele Pax kamp hebben de stagiaires zich ook bij de overige activiteiten prima ingezet. Na alle inspanningen hadden de sporters stevige trek. Gelukkig had Fons Arends de frituurpan al heet en was er voor iedereen patat en een snack.

Op het avondprogramma stond een fotopuzzeltocht. In totaal liepen er elf groepen kinderen met begeleiders door het dorp om de foto's te zoeken en de verschillende opdrachten te maken. Na een geslaagde avond deden enkele jeugdleden een poging om te gaan slapen en enkelen een poging om juist niet te gaan slapen. Uiteindelijk is het toch nog even stil geweest op het Pax terrein waar de laatsten de op de zondagochtend met enig lawaai van de stoffer en blik weer wakker zijn gemaakt.

In de kantine stond een heerlijk ontbijt klaar die volledig is gesponsord door Albert Heijn Hengelo. Ook een speciaal woord van dank aan MARCO JANSEN van Eetcafé Jansen en Jansen voor de geluidsapparatuur die tijdens de kampdagen mocht worden gebruikt. Na een stevig ontbijt was het opruimen en weer naar huis. De organisatoren kijken terug op een zeer geslaagd Pax kamp. Ze willen alle sponsoren, ouders en begeleiders bedanken voor de medewerking. Mede door de bijdrage van iedereen kan een kamp worden georganiseerd.

Tot volgend jaar, namens Jeugd en Evenementen Commissie (JEC): Susanne Wissink, Susanne Klein Lenderink, Manon van Kampen en Aafje Scheffer.