Het leerlingenorkest van Crescendo in actie tijdens een van de concerten. Foto: PR
Het leerlingenorkest van Crescendo in actie tijdens een van de concerten. Foto: PR

Crescendo organiseert voorspeelmiddag leerlingen

HENGELO - Op zondag 23 juni laten de leerlingen van muziekvereniging Crescendo horen wat zij in het afgelopen jaar hebben geleerd. Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren, vanaf 14.30 uur in Ontmoetingscentrum Ons Huis aan de Beukenlaan 30 in Hengelo. De toegang is vrij.

Het belooft een gevarieerde middag te worden met optredens van de leerlingen op blokfluit, trompet, klarinet, saxofoon en dwarsfluit. Ook het leerlingenorkest zal van zich laten horen. Ook de variatie in niveau is groot: sommige leerlingen zijn dit jaar begonnen met muziekles, anderen hebben in het afgelopen jaar hun A-diploma behaald of werken toe naar het B- of C-examen. Zeker is dat ze de afgelopen weken hard hebben geoefend om hun muziekstukken in te studeren.
Denk je al een poosje na over het bespelen van een blaasinstrument of slagwerk? Kom dan eens kijken en luisteren – op de voorspeelmiddag, of tijdens een van de repetitie avonden. Jong of volwassen, beginnend of al wat verder gevorderd, de harmonie verwelkomt nieuwe leerlingen voor alle instrumenten. Wil je meer informatie, neemt dan contact op met Karin Romeijnders via karin@crescendohengelo.nl of kijk op de site.


www.crescendohengelo.nl


Orchideeën in de Toldijk

TOLDIJK - Op donderdagavond 20 juni is er een wandeling onder leiding van gidsen van IVN Oude IJsselstreek, langs de Grote Beek, met voor velen nog een onbekend natuurgebied behorend bij het landgoed 'De Reigersvoort'. Het vrijwel ongerepte landgoed ter grootte van ruim 7 hectare kent door de vochtige en verschraalde bodem bijzondere flora. Opgave vooraf is niet nodig. Deelname is gratis, een kleine financiële bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld. Start: bij het bordje 'Landgoed Reigersvoort', Reigersvoortseweg 22 in Toldijk. Aanvang: 19.00 uur. De wandeling duurt tot ongeveer 21.00 uur. Nadere inlichtingen: Wim van den Brink (06 - 461 246 29) of zie de website.


ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek