Op zoek naar beestjes tijdens IVN slootjesdag

ZELHEM - Op zaterdag 15 juni heeft IVN de Oude IJsselstreek van 14.00 uur tot 16.00 uur een spannende en leuke activiteit voor (klein)kinderen en hun (groot)ouders op het programma staan.

Welke beesten leven er in een poel of een beek? Vissen en kikkers? Natuurlijk, maar er zwemmen nog een massa andere beestjes in de sloten, beken en poelen. Wat te denken van roofzuchtige watertorren, libellenlarven en zelfs bloedzuigers? En iedereen kan er nog veel meer gewoon met een schepnetje vangen. Daarna zijn ze met een vergrootglas en een zoekkaart nog beter te bekijken. De gidsen van het IVN helpen iedereen graag met meer uitleg.

Iedereen die het leuk lijkt om beestjes te kijken is welkom op het voormalige AZC-terrein. Dit terrein is te bereiken via de Christoffelstraat, aan de parallelweg van de Kruisbergseweg, naast huisnummer 181 op de grens van Doetinchem/Zelhem. Iedereen die daar komt, ziet vanzelf de IVN-vlag.

Doe regenlaarzen aan en breng een schepnet mee. Geen schepnet? Geen probleem, de mensen van het IVN hebben er genoeg te leen.

Deelname aan middag is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Daarmee kunnen de gesneuvelde netjes worden vervangen.

Informatie over deze activiteit is te verkrijgen bij Wim v.d. Brink, via tel. 06 46124629.


www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek