Fietsen en stadswandelen

KEIJENBORG - Toerclub Keijaosers organiseert op tweede pinksterdag, 10 juni, haar jaarlijkse fietstochten: Bronckhorst Mooiste, Omloop van de Graafschap en Deerns op de Fietse zijn fietstochten. Voor de familietocht Bronckhorst Mooiste kan men van 10.00 tot 12.30 uur inschrijven en starten bij Coens Tapperij in Keijenborg en tevens kan men inschrijven en starten bij eetcafé Jansen en Jansen in Hengelo, ook van 10.00 uur tot 12.30 uur. Voor deelname aan de wielrentochten is de start bij Coens Tapperij in Keijenborg, van 8.00 tot 10.00 uur.

Naast een prachtige fietstocht is er de mogelijkheid tot een stadswandeling in de Achterhoek. De uitgepijlde routes van familietocht Bronckhorst Mooiste (30, 45 en 55 kilometer) doen deze editie het historische stadje Doesburg aan. De binnenstad kent meer dan 150 monumenten en er zijn talloze terrasjes en bezienswaardigheden. Kijk bijvoorbeeld eens waar Abraham zijn mosterd vandaan haalde. Stap van de fiets, pak een terrasje en maak eventueel een leuke rondwandeling. De langste afstanden maken daarna een ommetje door de glooiende omgeving van de Veluwezoom en kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de IJssel en de Onzalige Bossen. De wielrenners gaan deze dag van start voor routes van 80, 100 of 125 kilometer tijdens de Omloop van de Graafschap en Deerns op de Fietse. Zij gaan via Doesburg de IJssel over om een rondje over de Posbank en Veluwezoom te maken en komen via Zutphen weer de prachtige Achterhoek binnen. Deelname kost 4 euro voor volwassenen en kinderen fietsen gratis mee.


www.keiaosers.nl


Complimenten dauwzwemmen

STEENDEREN - Donderdagochtend om zes uur stonden de eerste zwemmers al voor de poort van het Burgemeester Kruijffbad te wachten. Stoere dauwzwemmers uit omgeving Steenderen, Baak, Toldijk maar ook dauwtrappers op de fiets vanuit onder meer Brummen, Doetinchem en Doesburg. Om zeven uur stonden er zelfs al 65 zwemmers op de teller. Iedereen genoot van het heerlijke ontbijt met verse eitjes, aardbeien en zelfgemaakte jam.

"Wat goed verzorgd, een gezellige sfeer hier, bijzonder dit hoor, wat een geweldig warm zwemwater", de complimenten vlogen de vrijwilligers om de oren. Tot negen uur druppelden de dauwzwemmers binnen om banen te trekken en te genieten van het lekkere ontbijt. "Je zou bijna zeggen wat een geluk dat het geen stralend weer was want we waren nu al bijna compleet uitverkocht aan het eind", zegt de tevreden organisatie lachend. "We zijn heel wat keren de diepvries in gedoken om nog broodjes uit te halen, gelukkig was er genoeg. Iedereen heeft genoten, zeer geslaagd."