Julian (links) en zijn oudere broer Daniek van Lee ruimen geregeld zwerfafval op en kregen daarvoor een jeugdlintje. Foto: Luuk Stam
Julian (links) en zijn oudere broer Daniek van Lee ruimen geregeld zwerfafval op en kregen daarvoor een jeugdlintje. Foto: Luuk Stam

Opruimhelden Daniek en Julian ontvangen jeugdlintje

Vijf jeugdige inwoners Held van Bronckhorst

Door Luuk Stam

HENGELO – Ze vinden plastic flesjes, frisdrankblikjes, papier en glas. Met name in Cool Nature Park De Bleijke, maar ook op andere plekken in Hengelo steken de broers Daniek (13) en Julian (11) van Lee hun handen uit de mouwen om hun omgeving schoon te houden. Dat blijft bepaald niet onopgemerkt. Maar liefst drie verschillende inwoners van Hengelo nomineerden de beide jongens voor een jeugdlintje van de gemeente Bronckhorst.

Uit handen van burgemeester Marianne Besselink en jeugdburgemeester Evi Notten ontvingen de twee op woensdagmiddag 29 mei dit jeugdlintje en het certificaat dat hoort bij de benoeming Held van Bronckhorst. Ze waren niet de enigen, want ook Natalia Blom (13) uit Hengelo, Linde van der Zand (11) uit Halle en Sepp de Bake (10) uit Hoog-Keppel mochten de versierselen in ontvangst nemen.
Inwoners van Bronckhorst kregen onlangs de mogelijkheid om hun jonge helden voor deze onderscheiding te nomineren. In totaal kwamen tien aanmeldingen binnen. Een jury met daarin naast de burgemeester ook wethouder Evert Blaauw, jeugdambtenaar Stefanie Huurnink en Gijs Jolink (organisator van onder meer de Zwarte Cross) kozen vijf jeugdige inwoners uit, die daadwerkelijk een lintje in ontvangst mochten nemen.
Om Daniek en Julian kon die jury niet heen. Meerdere dagen per week maken de jongens met hun skelter een ronde om zwerfafval op te ruimen.


Lees verder op pagina 5