Jurjen Donkers. Foto: PR
Jurjen Donkers. Foto: PR

Jurjen Donkers Trio: Jazz in het Theater

LINDE – Het Jurjen Donkers Trio bestaat uit Jurjen Donkers -zang, Robert Koemans -piano en Cas Jiskoot -bass. Het trio treedt vrijdag 7 juni op in Theater Onder de Molen aan de Lindese weg 29 in Vorden (Buurtschap Linde). Aanvang 20.00 uur.

Jurjen ging op veertienjarige leeftijd de jazz in toen hij de First Lady van Europa van Jazz Rita Reys ontmoette. "Wat een mooie stem heb je," reageerde ze na hem te horen zingen. Zij werd zijn persoonlijke assistent van 2004 tot haar overlijden in 2013. Via haar werd hij geïntroduceerd in de Nederlandse jazzscene. Tony Bennett en Frank Sinatra inspireerden hem. De laatste jaren deelde hij het podium met een aantal jazzreuzen zoals Ruud Jacobs, Eric Ineke, Marjorie Barnes, Peter Beets, Lex Jasper, Rob van Bavel, Simon Rigter, Martijn van Iterson en Rob Agerbeek. Jurjen interpreteert songteksten op een originele en eigen manier. Daarnaast heeft hij een enorm gevoel voor timing.

Entree 10 euro.


Kom Spöllen In Park De Bleijke

HENGELO - Woensdag 12 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Kom gezellig meespelen in Cool Nature Park de Bleijke in Hengelo. Van 14.00 tot 16.00 uur kan gespeeld worden met water, geklommen en geklauterd, gegleden van de glijbaan, vissen worden gevangen en pannenkoeken gegeten van de buitenkeuken.

Uiteraard is het park gewoon open en zijn ook andere dingen te doen zoals kruiden plukken en proeven of gewoon lekker chillen. "Trek je buitenspeelkleren aan dan kun je nog meer plezier maken," aldus de vrijwilligers van stichting Park de Bleijke. "En als het regent? Tja dan worden we nat! We zien je graag op 12 juni en neem gezellig al je vriendjes en uiteraard je ouders, verzorgers en/of opa en oma mee!"
Let op: ouders/verzorgers zijn zelf verantwoordelijk voor hun kinderen.


Rock in Roll out eerste pinksterdag

HENGELO - De tiende editie plaats van'Rock in Roll out' wordt gehouden op zondag 9 juni. Vanaf 12.00 uur zal het centrum van Hengelo in de ban zijn van ronkende Amerikaanse auto's en custom made motoren, onder het genot van live muziek tot in de avond.

De hele dag is er vermaak voor kinderen in de kerktuin en zijn terrassen geopend. Stands met rock and roll kleding en jaren '50 gerelateerde artikelen, verschillende eetgelegenheden en een Old School Barber en kapster zijn aanwezig.
Non stop is er live muziek, op drie podia. De Belgische John Mary Go Round vermaakt het publiek met blues, ragtime en roots muziek op zijn cigar box gitaar. Het Blue Moon Trio is authentiek 50's uit de 'Sun-periode' dus contrabas, lead gitaar en rhythm gitaar zonder drums. Naast het Elvis repertoire speelt dit trio ook covers van andere grootheden uit dit muzikale tijdperk, zoals bijvoorbeeld Buddy Holly, Johnny Cash en Carl Perkins. The Black Ravens, een rockabillyband bestaande uit drie jonge en enthousiaste jongens uit Groningen brengen het publiek naar de swingende jaren '50/'60 met een geheel eigen repertoire waarbij de voetjes lekker van de vloer gaan. The Rumblin' Ratrods sluiten het evenement knallend af. Deze twee heren en dame uit de Achterhoek, brengen een gevarieerd repertoire ten gehore, van authentieke Rockabilly, Rock and Roll tot Surf.