Rita Oldenhave (links) en Jannie Rexwinkel. Foto: Leo van Dam
Rita Oldenhave (links) en Jannie Rexwinkel. Foto: Leo van Dam

Raad van Kerken Hengelo Gld.: oecumenisch en interkerkelijk toeren

HENGELO - Opnieuw wordt in Hengelo Gld op tweede pinksterdag door de gezamenlijke kerken een oecumenische motortoer georganiseerd. Behalve bijzondere oecumenische ontmoetingen en het delen van enthousiasme voor motoren, is het doel om samen te genieten van ritten door de natuur en een bezoek te brengen aan een passende bestemming. De start is 10 juni om half tien 's ochtends bij de Willibrorduskerk aan de Spalstraat 38.

De route voert van Hengelo via de Veluwe richting Wageningen en na een pontje rechtsaf naar Landgoed 'de Heerlijkheid Hemmen'. Het Landgoed, ook wel de 'parel van de Betuwe' genoemd, is gelegen in de Over- en Neder-Betuwe tussen Tiel en Arnhem. Na bezichtiging van de kerk en de kleinschalige kasteeltuin gaat de tocht via de dijk richting Tiel. Van daaruit wordt over de Waalbrug gereden richting het Land van Maas en Waal. Over de dijk langs de Maas gaan we richting Nijmegen en dan onder Nijmegen door naar Emmerik. Via een klein stukje Duitsland hopen ze circa 17.30 uur weer in Hengelo te zijn. Kortom, een mooie en gevarieerde motortoer van ingeveer 220 kilometer door de Betuwe en andere mooie Gelderse streken.

Op 10 juni is er vanaf 9.00 uur eerst koffie. Om mee te doen met deze motortoerrit, als rijder of passagier, is een berichtje aan Chris Peelen (tel. 462799/email cpeelen@live.nl), Jaap van Gijssel (tel. 464460/email jjvg@dds.nl) of Gerry Spekkink (tel. 461146/email spekkink@hetnet.nl) voldoende. Kosten bij inschrijving: 12,50 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers een mooie motortocht, koffie aan het begin en onderweg, een rondleiding in de kerk van Hemmen en een lunch rond het middaguur. De meeropbrengst komt ten goede aan Puur Natuur van de Stichting Philadelphia. Zo genieten ook anderen mee.


Rita Oldenhave maakt voor Olde Luu een feestje

BEKVELD – Vorig jaar startte de Buurtvereniging Bekveld in het schoolgebouw van de CBS Bekveld een reeks van tweemaandelijkse bijeenkomsten voor ouderen. Onder de welluidende Achterhoekse titel 'Olde Luu' worden de bijeenkomsten door Anniet Steenblik, Ursula Meijerink, Rita Oldenhave en Jannie Rexwinkel georganiseerd en verzorgd. Op woensdagmiddag 22 mei was het thema gericht op het amuseren van de olde Luu.

Door Leo van Dam

De locatie is zeker geen onterechte keus, want velen hebben daar hun eerste onderwijs genoten. Wie anders dan Rita Oldenhave bleek de meest aangewezen persoon dit met haar gevoel voor entertainment te verzorgen. Met een repertoire van ontroerend levenslied zoals 'Het tuinpad van mijn vader' tot en met swingende songs waarbij niemand aan de stoelzitting bleef kleven, wist ze de middag in feeststemming om te zetten zodat de olde luu jolig en jong aan een polonaise gingen.

Vereenzaming is in de steeds voorthollende gehaastheid van het leven een toenemend probleem. Maar in de Achterhoek vat men het probleem bij de horens. Mede dankzij het rijke verenigingsleven en de vele vrijwilligers die vanuit het verenigingsleven op pad gestuurd worden om het levensplezier te vergroten, wordt ook de vereenzaming aangepakt.
Met dank aan de vrijwilligers Anita Haggeman en Ursula Meijerink, die de olde luu op koffie en zelfgebakken chocolademuffins trakteerden, werd het een onvergetelijk gezellige middag die waardig afgesloten werd met het gezamenlijk zingen van het Hengelse volkslied.

De slotconclusie van de middag was dat de olde luu in de toekomst nog veel aangenaam vertier te wachten staat.

Wie er ook graag, lid of geen lid van de Buurtvereniging Bekveld, bij wil zijn kan voor nadere informatie de agenda op de website van de Buurtvereniging raadplegen.


www.bekveld.nl