Een kleine delegatie mannequins, een fotograaf en de spreekstalmeester. Foto:PR
Een kleine delegatie mannequins, een fotograaf en de spreekstalmeester. Foto:PR

Prokkelstagedag uitgebreid met
Modeshow 'Puur La Litania'

Een bijzondere activiteit door Puur Natuur en Stichting Litania

HENGELO - Dagbestedingslocatie Puur Natuur van Stichting Philadelphia Zorg en Stichting Litania hebben de handen ineengeslagen om tijdens de Nationale Prokkelstage dag op donderdag 6 juni een modeshow te organiseren. De inloop is vanaf 15.00 uur en rond 15.30 uur gaan de mannequins de modeshow lopen midden in het dorp Hengelo. Hopend op mooi weer wordt de catwalk opgebouwd op het pleintje voor locatie Litania's Blijheid aan de Ruurloseweg 1. Alleen bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Remigiuskerk. Aansluitend worden feestelijk de Prokkel-certificaten uitgereikt.

Dagbestedingslocatie Puur Natuur doet al vele jaren mee met de Nationale Prokkelstagedag. "We vinden het belangrijk dat mensen op een laagdrempelige manier kunnen participeren in de samenleving zodat ze hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen," aldus begeleider Yvonne te Kamp.

Stichting Litania zet zich in voor kinderen die net even anders zijn en vinden het belangrijk dat ieder mens een mens mag zijn. "Ons hoofddoel is om kinderen met een beperking te helpen aan materialen die niet vergoed wordt door zorgverzekeraar of gemeente," legt Petra Blom van de stichting uit. "Het geld wat hiervoor nodig is proberen we te werven uit de tweedehands winkels in Hengelo en Brummen. Stichting Litania biedt ook ondersteuning aan mensen met een beperking en aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt door middel van stageplekken of re-integratie plaatsen te bieden."

Het idee voor de modeshow kwam van Stefan die als deelnemer vijf dagen in de week Puur Natuur bezoekt. Tweedehands? Waarom niet; er is tenslotte zoveel moois op de wereld dat het een tweede of derde leven verdient. Zo wordt ook een steentje bijgedragen aan een beter milieu. Stichting Litania stond er gelijk open voor, zo ook het Graafschap College te Doetinchem, afdeling haarverzorging en schoonheidsverzorging die er voor gaan zorgen dat de mannequins en stralend uit gaan zien.

Een geweldige samenwerking met verschillende partijen, zoals het Graafschap college, Bakkerij Hengelo, Stichting Litania en Puur Natuur. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is. Er zijn zoveel rollen te vervullen, zowel voor als achter de schermen, om deze groepsprokkel tot een succes te maken: er zijn mensen die meehelpen met organiseren, als mannequin de modeshow lopen, helpen opbouwen, de catering en het geluid verzorgen en nog veel meer en er is een spreekstalmeester.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en alle partijen aan te moedigen.


www.philadelphia.nl/locatie/puur-natuur

www.stichtinglitania.nl

www.philadelphia.nl/locatie/bakkerij-hengelo

www.graafschapcollege.nl