Quintusloop Kidsrun deelneemsters Fien Arendsen, Elke Brummelman, Filein Groot Landeweer, Lara Brummelman en Lena Wisselink. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Quintusloop Kidsrun deelneemsters Fien Arendsen, Elke Brummelman, Filein Groot Landeweer, Lara Brummelman en Lena Wisselink. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Deelnemers goed te spreken over parcours Quintusloop

HENGELO – Deelnemers van de lange afstanden van de hardloopwedstrijd georganiseerd door Handbalvereniging SV Quintus, de zevende Quintusloop op zondag 26 mei, kwamen door het buitengebied van Hengelo. "Het parcours van de halve marathon is zwaarder dan die in de stad wordt gelopen, maar dit is zoveel mooier," laat winnares van die afstand Lotte Hagenbeek weten.

Door Liesbeth Spaansen

De halve marathon, de vijf en tien kilometer gaan door het buitengebied van Hengelo over straten en zandpaden met hier en daar een bescheiden klimmetje. Alleen de kidsrun van een kilometer bestaat uit twee rondjes rondom Sporthal de Kamp waar de start en finish zijn.
DJ Dion zorgde voor de muzikale omlijsting en Jeffrey van Londen riep de sponsoren om en hield het publiek op de hoogte van de tijden van de marathonlopers en de snelste binnenkomers. Wethouder Sport Evert Blaauw toonde zich eveneens een goed interviewer en spreker, naast zijn taak om bij alle vier de afstanden het startschot te geven. Hij verrichte bij de jeugd ook de prijsuitreiking.
Bij de marathon, die als eerste van start ging, kwamen weer meer deelnemers aan de start dan vorig jaar, bij de eerste editie van deze afstand, maar ook de vijf en tien kilometer kregen meer aanmeldingen. Bij de kidsrun kwamen de jongste meisjes en jongens in actie, maar ook een aantal G-hardlopers. Voor de Quintusloop kan iedere hardloper zich aanmelden, dit jaar een totaal van 288 sporters. De prijzen van de lange afstanden werden uitgereikt door Jeroen Brummelman, samen met Jeffrey van Londen.
Voor, tijdens en na de hardloopwedstrijd kon iedereen die dat wilde zijn of haar nagels laten lakken. De Lionsclub Bronckhorst was aanwezig om voor Stichting Semmy, die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker, geld te verdienen, net als de overleden Tijn, die deze acties hield voor dit goede doel. Zo kwam het dat veel dames en heren de hardlopers aanmoedigden met gekleurde nagels.
"Het is een hele organisatie, maar wel heel leuk," vertelt Anita Lahuis, een van de vrijwilligers van Quintus. "Gelukkig doen we het met elkaar, er zijn toch zeker zeventig vrijwilligers in touw."

De achtste Quintusloop staat alweer in de agenda voor zondag 24 mei 2020.


www.quintusloop.nl

https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019052650832


Zwembad Steenderen biedt dauwzwemmen met ontbijt

STEENDEREN - In alle stilte, terwijl de dauw optrekt, baantjes trekken in het heerlijk warme zwemwater op de vroege ochtend? Klinkt lekker; het kan in het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 30 mei. Het zwembad is deze dag geopend van 6.00 – 12.00 uur. De vrijwilligers serveren als klap op de vuurpijl deze ochtend ook nog een ontbijt van 6.30 – 9.00 uur. Deelnemers betalen de normale entreeprijs, of kunnen met hun abonnement naar binnen natuurlijk. Voor het ontbijt hoef je niet extra te betalen. Dat wordt een bijzondere zwemochtend voor het hele gezin. Na 12.00 uur is het zwembad gesloten, er is ook geen zwemles en doelgroepzwemmen op Hemelvaartsdag.


www.zwembadsteenderen.nl

Baantjes zwemmen terwijl de dauw optrekt, kan in het zwembad Steenderen. Foto: PR