Als afsluiting werd nog even een groepsfoto gemaakt. Foto: PR
Als afsluiting werd nog even een groepsfoto gemaakt. Foto: PR

Gepensioneerde Arno op bijzondere wijze thuisgebracht

HENGELO - Dik veertig jaar is Arno Fielt bij Herwers in dienst geweest. Woensdag 22 mei was zijn laatste werkdag en dat lieten zijn collega's niet ongemerkt voorbijgaan. Arno hoefde niet, zoals gewoonlijk, op de fiets naar huis, maar in een heuse colonne werd hij naar huis gebracht.

Toen Arno na zijn werkdag de deur uitliep, werd hij verrast met speciaal vervoer. De bak van de pick-up Nissan Navara was volgeladen met collega's en op de aanhanger stond een kruiwagen. Het was duidelijk te zien dat Arno daar plaats mocht nemen, bij het 'officieel met pensioen' bord dat op de kruiwagen prijkte.
Met de Navara voorop en nog een aantal bedrijfsbusjes volgend, vertrok de stoet al toeterend naar Arno's woning, waar zijn vrouw hen stond op te wachten. Na een groepsfoto en een allerlaatste 'bedankt' en 'goed goan', was het voor Arno dan toch echt zo ver: hij is met pensioen!


Chapeau voor Gerrie Aalderink

STEENDEREN - Het Mei-Concert van Steenrewalt in de Steenderense Remigiuskerk viel op een zonnige zondagmiddag 26 mei. Voor Gerrie Aalderink bleek de zon extra te schijnen, zij werd gehuldigd voor haar 50-jarig lidmaatschap.

Door Liesbeth Spaansen

Tijdens haar openingswoord stelde voorzitter Gea Haan de gasten van deze middag voor: harpiste Diana de Vries, bariton Ludo Eijkelkamp, percussionist Marcel Westerink, fluitiste Mette Westerink, maar ook Marja Wijnholds, secretaris van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond. Zij mocht nog voor de pauze Gerrie Aalderink naar voren vragen. "Zingen is voor u heel belangrijk, blijkt uit het feit dat u in 1969 lid bent geworden van het koor De Lofstem uit Steenderen. Dat is precies 50 jaar geleden." Gerrie bleef lid toen De Lofstem en Excelsior samen verder gingen als Steenrewalt. "U zingt niet alleen met veel plezier, maar u bent ook op andere gebieden actief bezig, zoals lid van de PR en de muziekcommissie." Voor haar verdiensten kreeg zij een 'chapeau' cadeau, een oorkonde en bloemen. "Van harte gelukgewenst en nog heel veel mooie zangjaren toegewenst."
Het koor, onder leiding van dirigente en pianiste Lucian Venderink, voerde een gevarieerd programma op, waar de aanwezige liefhebbers van koorzang van genoten, zeker door de combinatie van het zangkoor, harp- en fluitmuziek, rustig ritme van de cachon en gelardeerd met de klanken van de bariton. Het koor opende met 'Holy is the lamb of God' begeleid door harpiste Diana de Vries, waarna 'Im Fluss der Stille' volgde. Met solist Ludo Eijkelkamp werd de 'Frühlingsahnung' gezongen. De harpiste trad solo op met 'May your heart be filled with heavenly joy' en Ludo bracht net voor de pauze zijn 'Wenn Ich einmal der Herrgott wär'.
In de pauze stond koffie, thee en fris klaar en kon even worden bijgepraat. De jubilaris mocht vele felicitaties in ontvangst nemen. Het tweede deel van het programma stonden lichtere werken op het programma, zoals 'Tiritomba', 'Schweinelied' en een medley uit de musical 'My fair Lady'.


Liesbeth Romeijn exposeert tijdens Kunst4daagse

KEIJENBORG – Tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst, Hemelvaartsdag 30 mei tot en met zondag 2 juni heeft Liesbeth Romeijn voor het eerst een expositie in de Achterhoek. Haar tijdelijke expositieruimte aan de Remmelinkdijk 1A in Keijenborg is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Liesbeth Romeijn is 25 jaar beeldend kunstenaar en pas verhuisd naar de Achterhoek. Bij haar staat ambachtelijkheid in dienst van de verbeelding, of ze nu portretten maakt in olieverf, vrij werk, grafiek of gemengde techniek op papier.


www.liesbethromeijn.nl

Gerrie Aalderink, gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap bij de zangvereniging. Foto: Liesbeth Spaansen
Arno mocht in een kruiwagen op de aanhanger plaatsnemen. Foto: PR
Gerrie Aalderink, gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap bij de zangvereniging. Foto: Liesbeth Spaansen