Concordia oud ijzeractie

HENGELO – Op zaterdag 8 juni, vanaf 9.00 uur, houdt de Koninklijke Harmonie Concordia uit Hengelo haar oud ijzeractie. Met de slogan 'Door oude metalen weer nieuwe muziekinstrumenten' wordt de vereniging geholpen. Met name de jeugd, waarvoor het mogelijk wordt muziek te kunnen spelen.

IJzer, lood, koper, aluminium, zink, zilver, goud, oude waterkranen, radiatoren, bierdoppen, conservenblikken, alles is welkom. Autobanden, koelkasten en diepvriezers kunnen absoluut niet worden ingeleverd. De metalen kunnen worden gebracht vanaf donderdag 6 juni bij de oprit van De Hietmaat aan de Zelhemseweg in Hengelo. Voor wie niet in de gelegenheid is om de materialen te brengen, kan ze zaterdag 8 juni laten ophalen. Bel met: 0575-463050, 0575-463352 of 0575-462461. Op zaterdag 8 juni kan nog tot 12.00 uur gebeld worden naar clubgebouw De Hietmaat, 0575-464649. Metalen dienen alleen afgegeven te worden na legitimatie door leden van de Koninklijke Harmonie Concordia. Vraag hierom.


The Dudes of Hengel bij De Jongens

HENGELO - Live bij De Jongens in het café The Dudes of Hengel, donderdag 30 mei: The Dudes of Hengel. Café open om 12.00 uur. The Dudes beginnen om 16.00 uur. Entree is gratis.

The Dudes, Mark Oldenhave en Patrick Garritsen zijn twee multi-instrumentale Dudes uit Hengelo met een passie voor Country Rock 'n Roll. Vergeten Western hits en Rock 'n Roll klassiekers razen de Achterhoekse prairie over. Gewapend met menig snaarinstrument, drums, eigen ontworpen muzikale werktuigen en gesmeerde keel. Nummers van onder andere CCR, Johnny Cash, The Beatles, maar ook hedendaagse nummers. Een variërend programma, voor jong en oud, om na het Hemelvaartfietsen even fijn in Hengelo af te sluiten met gezellige muziek.


Wegens succes nogmaals herstel tuingereedschap

HENGELO – Het Repair Café houdt een speciale actie om tuingereedschap een tweede leven te geven op donderdag 6 juni van 15.00 tot 20.00.

Nu er weer volop in de tuin aan gewerkt wordt, blijkt de snoei- en heggenschaar bot, de schop stomp, de kabel van de elektrische grasmaaier stuk, de grasmaaier versleten en tanden van de hark krom, of noem maar op. Gooi deze niet weg maar kom eerst bij het Repair Café langs en kijk of samen met de vrijwilligers van het Repair Café deze kunnen worden geslepen en reparereerd. Weggooien? Mooi niet!
Ook voor herstel en reparatie van kapotte kleding en defecte apparaten is men welkom en wordt gezamenlijk gekeken of deze nog te maken zijn.

Wie niets te repareren heeft, maar wel zin in een praatje met een kopje koffie of thee, de vrijwilligers zien iedereen graag in het Repair Café, Kerkstraat 15, Hengelo.


www.repaircafehengelogld.nl


Openhuis: De Kei, dat ben jij

STEENDEREN - Op zaterdag 8 juni is er van een open inloopochtend tijdens de verbouwing van de Kei, die mede dankzij de inzet van veel vrijwillig voorspoedig gaat. Wie benieuwd is hoe het nieuwe activiteitencentrum in Steenderen langzaam zijn definitieve vorm krijgt, is welkom van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Even een bakje doen. Burgemeester mevrouw Marianne Besselink komt ook om 10.00 uur even een kijkje nemen.

In het hart van Steenderen vindt een opmerkelijke transformatie plaats. Een ogenschijnlijk gewoon schoolgebouw wordt klaargestoomd om jong en oud te ontvangen, te verbinden en te inspireren. De oude Joannesschool moet in het najaar, na de ingrijpende verbouwing voor het iedereen in en om Steenderen de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan aansprekende activiteiten. De Kei wordt tenslotte van iedereen, want de Kei dat ben jij en de Kei, dat zijn wij.

Informatie https://dekeisteenderen.nl of https://welzijnsteenderen.nl
Meer inlichtingen bij Geert Postma via geert.postma@welzijnsteenderen.nl


De Hengelose kermisoptocht 2019

HENGELO - Op zondag 14 juli staat er wederom een optocht op de agenda van de kermis in Hengelo. Wie ook van tradities houd en handig is, geeft zich op voor de optocht van Hengelo met een wagen of als loopgroep.

Wie deelneemt maakt kans om geldprijzen te winnen en een mooie herinneringsbeker; prijzen zijn voor diegene die bij de eerste drie in een categorie eindigt.
Kinderen kunnen zich op zondag 14 juli vanaf 13.00 uur aanmelden bij de ingang van de Welkoop. Versierde fietsen en karretjes maken de optocht net iets gezelliger. Dieren zijn helaas niet toegestaan.
Dus geef nu op voor de optocht als buurt, vriendengroep, vereniging of alleen en zet met elkaar de traditie voort. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.
Wie vragen heeft over de regels en voorwaarden van de optocht of om aan te melden, kan een mail sturen.


kermishengelo@outlook.com