Basteom boekt belangrijke overwinning

STEENDEREN - Basteom heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen Wolfersveen met 1-3 gewonnen en dat was dik verdiend. Basteom speelde het eerste half uur prima voetbal, er was rust aan de bal en het percentage balbezit lag heel hoog.

Met mooi combinatievoetbal werd de thuisploeg sterk teruggedrongen en na 30 minuten stond het al 0-2 door doelpunten van Stijn Heitkonig (vijfde minuut) en Cas Berns (25ste minuut). Daarna ging het tempo wat naar beneden, kwam Wolfersveen beter in de duels en werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Wolfersveen kreeg kansjes waar Basteom-doelman Timon Nijkamp de nodige moeite mee had, maar hij hield zijn doel schoon. Aan de andere kant raakte Basteom twee keer het houtwerk, maar de ruststand was 0-2.
De tweede helft opnieuw een gelijkwaardig spelbeeld met kansjes voor beide ploegen, met de grootste voor Basteom, doch de ploeg ontbrak het aan scherpte en overzicht om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Wolfersveen wist in de 80ste minuut onverwacht te scoren, maar een mooie aanval met Pel Nieuwenhuis en Huub Rutjes in de hoofdrollen en door eerstgenoemde fraai afgerond konden de drie punten worden bijgeschreven op de competitiestand. Eindstand dus 1-3.
Volgende week: Basteom - Alexandria, aanvang 14.00 uur, sportpark Het Hooge Wessel Steenderen.