Tijdens de Dokkie Disco zullen de danswedstrijden niet ontbreken. Foto: Marjan Lijftogt
Tijdens de Dokkie Disco zullen de danswedstrijden niet ontbreken. Foto: Marjan Lijftogt

Basteom blijft in nacompetitie

STEENDEREN - Basteom heeft door een verdiende 3-0 thuisoverwinning tegen FC Zutphen nog steeds kans om een prijs te winnen aan het eind van de competitie. Dit in de vorm van een plek in de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse.

Het spelbeeld van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar Basteom was veel efficiënter in de afronding en had meerdere kansen om te scoren. Daarvan werd gebruik gemaakt door Ries Heitkönig, Huub Rutjes en Stijn Heitkönig in resp. de vijfde, 58ste en 85ste minuut. Basteom deed daarmee goede zaken, in de eerste plaats omdat FC Zutphen vijf punten voor stond op de ranglijst en dat er nu nog maar twee zijn, maar ook omdat Voorst verloor van Angerlo Vooruit, waardoor er nog kansen zijn als derde te eindigen in de competitie. De makkelijkste weg is echter via de derde periode, waar ook nog volop kansen liggen, maar waar Basteom ook afhankelijk is van de uitslagen van de concurrentie.
Allerbelangrijkste is daarom om gewoon de beide resterende wedstrijden te winnen en kijken wat de concurrentie doet. Worden er geen zes punten gehaald uit de resterende wedstrijden tegen Wolfersveen uit en Alexandria thuis, dan zijn de kansen op nacompetitie echter nagenoeg verdwenen. Dus de spelers weten wat hun te doen staat!
Ondersteuning van de trouwe supporters is daarbij natuurlijk meer dan welkom, te beginnen volgende week zondag bij Wolfersveen - Basteom, aanvang 14.30 uur.

Opstelling Basteom:
Timon Nijkamp, Daan van der Kolk, Emiel Worm, Ruud Hartjes, Bauke Janssen, Danny van Wilsem, Stijn Heitkönig, Cas Berns (Quinten Bartman), Stijn Meutstege (Christiaan Messing), Huub Rutjes, Ries Heitkönig.


Bommetjeswedstrijd én Dokkie Disco

STEENDEREN - Het Burg. Kruijffbad in Steenderen is amper geopend en de eerste activiteiten staan al weer voor de deur. Zaterdag 18 mei is de altijd hilarische en sfeervolle bommetjeswedstrijd voor jong en oud. 's Avonds is aansluitend een swingende Dokkie Disco. Tussendoor kunnen de bezoekers genieten van een heerlijk Aviko-patatje met snack: het inmiddels beroemde Bommetjesmenu.

Wie kan mega-bommen maken? Of misschien kun je er helemaal niks van maar vind je bommetjes maken gewoon leuk? Kom dan naar de grote bommetjeswedstrijd. De wedstrijd is vanaf 18.00 uur, aanmelden kan vanaf 17.45 uur. Het deelnemersveld is verdeeld in drie leeftijdsgroepen: t/m 9 jaar, 10–14 jaar en 15 of ouder. Het is zeker ook voor volwassenen, en dat vinden de kids natuurlijk helemaal geweldig! Er zijn weer mooie prijzen te winnen in alle categorieën. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve de entree voor wie geen abonnement heeft.
Een lekkere hap eten en dan knallen met Dokkie Disco van 19.30 – 21.30 uur. Dokkie Disco op zwembad Steenderen is voor jeugd van de basisscholen en de eerste paar jaar van het voortgezet onderwijs. DJ is dit jaar Sacha Reulink. Hij zorgt voor swingende muziek, er is geweldige onderwaterverlichting en natuurlijk zijn er ook weer heerlijke danswedstrijden. Het weerbericht ziet er voorlopig heel goed uit. Kortom: groot zwemfeest! Het zwemwater is ook tijdens Dokkie Disco natuurlijk 'gewoon' 28/29 graden. De disco-entree is 3 euro en A-diploma is verplicht. Uiteraard kun je ook deelnemen aan één van de twee activiteiten.


www.zwembadsteenderen.nl


Kampioenen Bridgeclub Bronkhorst

TOLDIJK - Op donderdag 9 mei was in zaal Den Bremer de laatste speelavond van de laddercompetitie van Bridgeclub Bronkhorst. Het was tevens de afsluiting van de gehele competitie en werd bekend wie er clubkampioenen 2018 – 2019 waren geworden. Dat waren An Wortel en Paul Niks met een gemiddeld speelpercentage van 57,26%.

De verdere verdeling was als volgt: 2. Joke Damveld en Hans Oldhoven 55,31%, 3. Riet Botschuyver en Bert Deunk 55,24%, 4. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 54,43% en 5. Diny Hartelman en Ruud Bijloo 54,04%.
De uitslag van de speelavond op 9 mei was als volgt: Lijn A. 1. Aartje Bernards en Pop Grizell 56,75%, 2. Harrie Pelgrom en Joop te Veldhuis 56,67%. 3. Will Snelder en Bert Botschuyver 56,50%. Lijn B. 1. Dinie Volkers en Dick Kwakkel 68,23%, 2. Ineke van den Berg en Wilbert van den Berg 63,75%, 3. Johan Hilderink en Theo Damen 55,75%. Lijn C. 1. Paulien Gasseling en Minie Peters 63,54%, 2. Margo van Steen en Henk Roording 59,90%, 3. Margaret Heijting en Gerda Tankink 56,25%.
Vanaf 16 mei tot en met 27 juni is er elke donderdagavond Zomerbridge, met uitzondering van Hemelvaartsdag.