De Duitse coureur Didier Grams deelt handtekeningenkaarten uit aan de Hengelose jeugd. Foto: Luuk Stam
De Duitse coureur Didier Grams deelt handtekeningenkaarten uit aan de Hengelose jeugd. Foto: Luuk Stam

Rijdersparade vindt vaste plek in raceweekend

Coureurs tonen zich in dorpscentrum én op de Varsselring

Door Luuk Stam

HENGELO - In een overvolle Spalstraat genoten honderden motorsportliefhebbers op vrijdagavond 10 mei van de rijdersparade van de Hengelose Auto- en Motorvereniging (Hamove). Dat gebeurde voorafgaand aan de jaarlijkse wegraces, die afgelopen weekend op stratencircuit de Varsselring plaatsvonden. Onder politiebegeleiding kwamen de coureurs vrijdag naar Hengelo om zichzelf en hun motoren in het dorpscentrum te presenteren aan het publiek.

Het was de tweede editie van de rijdersparade. Vorig jaar koos de Hamove nog voor de donderdag, omdat vrijdag toen de avond van dodenherdenking was. Dit jaar stond niets een presentatie op de avond voor het raceweekend in de weg. Om zeven uur vertrok het motorgezelschap vanaf de Varsselse molen, waarna de coureurs door een haag van mensen het Hengelose dorpscentrum binnenreden.

Kinderen scoorden handtekeningen en foto's en mochten zelfs even op de motoren zitten

De belangstellenden in de Spalstraat kregen moderne racemotoren, maar ook classics en zijspannen te zien. Op het podium lieten verschillende deelnemers hun licht over het raceweekend schijnen. Voor kinderen was het helemaal feest. Zij konden met de coureurs op de foto, een poster met handtekening bemachtigen of zelfs even plaatsnemen op één van de razendsnelle motoren.

Races
Op de Varsselring konden de bezoekers zaterdag en zondag genieten van trainingen en races in het International Road Racing Championship (IRRC). Daarnaast stonden de BeNeLux Trophy, het NK classics, de Camathias Cup, de Belgian Twin Trophy, het ONK zijspan en de 2-stroke klasse op het programma. In laatstgenoemde klasse reed ook Hengeloër Tonny Wassink mee.
In het IRRC kroonden de Brit Davey Todd en de Fransman Matthieu Lagrive zich tot de grote winnaars. Todd kwam zondag als eerste over de finish in beide Superbike-races. Lagrive pakte de overwinning in beide races in het IRRC Supersport.


Lees het verslag op pagina 10

Bekijk de foto-impressie op pagina 12

Meer foto's staan op Achterhoekfoto.nl

Het is druk in Hengelo tijdens de rijdersparade die raceweekend aftrapt. Foto: Luuk Stam