Zondag 19 mei geeft Obelink allerlei informatie over zaken die met techniek te maken hebben. Foto: PR
Zondag 19 mei geeft Obelink allerlei informatie over zaken die met techniek te maken hebben. Foto: PR Foto:

Meedoen in Bronckhorst

BRONCKHORST - Meedoeninbronckhorst.nl is de site op het gebied van wonen, welzijn en ondersteuning in de gemeente Bronckhorst.

Wat kun je vinden op de site? Organisaties, instellingen, verenigingen en particulieren kunnen op de site berichten plaatsen over activiteiten waar zij zich mee bezig houden. Dit kan zijn het organiseren en aanbieden van speciaal vervoer, het organiseren van een aanschuiftafel, maar ook het wonen met zorg. Eigenlijk is alles welkom op het gebied van zorg, wonen, welzijn en ondersteuning.
Neem bijvoorbeeld de Zonnebloem. Binnen de gemeente Bronckhorst zijn er verschillende afdelingen actief. Hengelo/Keijenborg, Drempt, Hummelo en Keppel, Wichmond/Vierakker en Vorden. Regelmatig delen ze hun activiteiten op meedoeninbronckhorst.nl.
Bent u bezoeker van de site? Neem eens een kijkje in de agenda of zoek met de zoekfunctie naar datgene dat u nodig heeft. Op zoek naar vrijwilligerswerk? Er zijn een aantal organisaties die op zoek zijn naar enthousiaste vrijwilligers.
Al deze zaken vindt u op de site. Deel, kijk en doe mee!


www.meedoeninbronckhorst.nl


Techniekdag bij Obelink

WINTERSWIJK - Kamperen wordt nog leuker met de nieuwste technische snufjes. Zoals een airco voor als het warm is, een mover om makkelijk met de caravan te manoeuvreren, of een elektrische koelbox om altijd de koelste drankjes voorradig te hebben? Op zondag 19 mei staat Obelink geheel in het teken van techniek.

Travelvision laat zien hoe je televisie kunt kijken op de camping en wat hiervoor allemaal nodig is.
Zonnepanelen, een duurzame en groen manier om energie op te wekken. Obelink heeft specialisten uitgenodigd die alles weten te vertellen over het gebruik van zonnepanelen op de caravan of camper.
Dekalin vertelt alles over verschillende lijmen en kitten die voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden.
Een generator of aggregaat is een apparaat dat stroom opwekt door een brandstof te verbranden in een motorblok en deze mechanische energie omzet naar elektrische energie. Een specialist van Powerkick kan alles vertellen over het gebruik ervan op plekken of campings waar geen elektriciteit is. Kortom, er valt een heleboel te leren en te zien op de Obelink techniekdag.

Tevens zijn Obelink techniekspecialisten aanwezig te adviseren over movers, airco's, schotels, en ook over elektra en gasgebruik op de camping.

Wie honger heeft gekregen van al die nieuwe informatie, kan in het restaurant aanschuiven voor een schnitzelschotel of een roombroodje met een kop koffie. Op de tuinmeubelenafdeling kan men ook terecht voor een lekker hapje, daar wordt namelijk een demo gegeven door Campingaz. Voor de kinderen is er het Obelink speelparadijs en is ook de ballonnenclown er weer.

Obelink Vrijetijdsmarkt is op zondag 19 mei geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.


Duo brengt sketches, conferences en liedjes 'op de fietse'

ZELHEM - Na het succesvolle optreden van vorig jaar waarin Duo Een en Ander onder andere met medewerking van het Zelhems mannenkoor het Achterhoeks Volkslied presenteerde, zullen Erik Knoef en Anita Oldenhave dit jaar op zaterdag 25 mei opnieuw optreden in theater De Brink in Zelhem. Het programma begint om 20.00 uur.

De titel van het nieuwe programma kreeg de titel 'Op de fietse' mee. Door middel van sketches, conferences, liedjes en gedichten wordt het publiek meegenomen in allerlei verwikkelingen rondom het fietsen in de mooie Achterhoek. Zo gaan Gradus en Mina op een mooie zondag samen met de fiets op pad. Ook zullen er weer vreemde gasten meedoen aan 'Fiets de boer op'. Verder zal het duo enkele dialectliedjes ten gehore brengen die betrekking hebben op dit thema. In het lied 'Op de Fietse' wordt een mooie fietstocht door de Achterhoek bezongen. Ook wordt het verlangen naar een elektrische fiets uitgesproken in een vrolijk lied. Erik en Anita begeleiden zichzelf hierbij op gitaar, trompet, klarinet, mondharmonica en accordeon. En natuurlijk mag het Achterhoeks Volkslied niet ontbreken.

Ook dit jaar is er weer een gastoptreden: Anniek van Zuilekom zal enkele nummer ten gehore brengen. Ze begeleidt zichzelf hierbij op de piano.