Roy Wolsheumer, Derk Stortelder en Thomas Wolbrink (v.l.n.r.) speelden al 250 wedstrijden in het eerste elftal van Pax. Foto: Luuk Stam
Roy Wolsheumer, Derk Stortelder en Thomas Wolbrink (v.l.n.r.) speelden al 250 wedstrijden in het eerste elftal van Pax. Foto: Luuk Stam

Wolsheumer, Stortelder en Wolbrink spelen 250ste wedstrijd

HENGELO - Voor Roy Wolsheumer, Derk Stortelder en Thomas Wolbrink had de wedstrijd Pax – Gendringen op zondag 5 mei een bijzonder tintje. Alle drie werden ze voor de wedstrijd in het zonnetje gezet vanwege hun 250ste wedstrijd in Pax 1. Dat gebeurde tijdens de feestelijke opening van het pannaveld en de vernieuwde entree op sportpark Het Elderink.

Door Luuk Stam

De 35-jarige Wolbrink maakte zijn debuut al op 8 april 2001. Wolsheumer (29) en Stortelder (28) speelden beiden in 2007 hun eerste wedstrijd in de Hengelose hoofdmacht en stonden vrijwel al hun 250 wedstrijden samen in het veld. Stortelder was bij zijn debuut pas 15 jaar oud en speelde nog in de B1.

Wolbrink leek deze mijlpaal aanvankelijk niet te gaan halen. Vier jaar geleden zwaaide de creatieve middenvelder – die in het verleden ook enkele seizoenen bij het Aaltense AZSV voetbalde – af als eerste elftalspeler en sloot zich aan bij het derde. Toch ging hij dit seizoen in op een uitnodiging om wederom de rangen van het eerste te komen versterken.

Zijn diensten kwamen goed van pas in de wedstrijd tegen Gendringen, die eindigde in een 3-0 overwinning. Nadat Seije Elburg de stand kort voor rust op 1-0 had gebracht, tekende Wolbrink na rust hoogstpersoonlijk voor de 2-0. Ondanks een rode kaart van Tom Groot Roessink kwam de overwinning niet meer in gevaar. In de slotfase bepaalde Roy Wolsheumer de eindstand op 3-0.

Door de overwinning is Pax ervan verzekerd dat het ook volgend jaar in de derde klasse speelt. Met nog drie wedstrijden te gaan staan de Hengeloërs met 29 punten op de zevende plaats. Pax speelt nog thuis tegen VDZ (12 mei) en VVO (19 mei) en sluit het seizoen op zondag 26 mei af met een uitwedstrijden tegen SC Rheden.


Korenavond in Keijenborg

KEIJENBORG - Op woensdag 8 mei organiseert het Vocaal Ensemble Keijenborg een korenavond bij Dorpshuis De Horst aan de Sint Janstraat in Keijenborg. Samen met zanggroep Spontaan uit Angerlo gaat het koor zorgen voor een gezellige avond. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Het Vocaal Ensemble Keijenborg is een relatief kleine groep enthousiaste zangers in Keijenborg. Vanwege de grootte is het een ensemble en geen koor. Naast maandelijkse ondersteuning van kerkdiensten is het ensemble soms ook te horen op korendagen in de regio. Zelf organiseert ze ook wel een avond samen met een ander koor, deze keer met zanggroep Spontaan uit Angerlo.
Luisteraars kunnen genieten van een gevarieerd repertoire van beide groepen. Veel bekende nummers zullen de revue passeren, zoals het lied dat steeds bij de start van de Rotterdamse marathon en in stadions wordt gezongen. De entree voor deze avond is geheel gratis.