De TOB-'bromnozems van weleer' onderweg. Foto: PR
De TOB-'bromnozems van weleer' onderweg. Foto: PR

Leden Toerclub Oldtimer Bromfietsen genieten van koude voorjaarsrit

HENGELO - De eerste rit van het negentiende TOB-seizoen, de voorjaarsrit, is zondag 5 mei verreden. Leden van Toerclub Oldtimer Bromfietsen Hengelo gingen, nadat het nieuwe tobplein aan de kwekerij 19 was geopend op pad: 27 'bromnozems van weleer' met onder hen een dame en een aantal nieuwe deelnemers… welkom. Jan Brunsveld had een mooie route van zo'n honderd kilometer uitgezet. Ondanks de kou, het was zo'n tien graden, wolken werden afgewisseld door de zon en een flinke hagelbui, genoot iedereen van de prachtige rit en de natuur met haar frisse groen, felrode beuken, fluitenkruid en de koeien in de wei.

De rit werd verreden langs de oude IJssel naar Etten waar de middagpauze werd gehouden. Voldaan allemaal weer terug van een mooie eerst TOB-dag. Op naar de zomerrit op zondag 30 juni.


The Full Circle Band speelt Westcoast Americana Music

LINDE – The Full Circle Band treedt vrijdag 10 mei op in Theater Onder de Molen, Lindese weg 29 in Vorden (Buurtschap Linde). Aanvang 20.00 uur.

De naam van de band is tevens de titel van een nummer van 'the Byrds' en verwijst naar het repertoire dat gespeeld wordt, namelijk 'Westcoast Americana' en dan vooral uit de zestiger jaren. The Full Circle is rond 2010 begonnen als een (semi) akoestisch trio dat voornamelijk nummers van the Eagles, Crosby Stills Nash & Young, the Byrds, Poco en vergelijkbare bands speelde. Na enige tijd ontstond de behoefte om behalve als trio ook in een complete bandbezetting te kunnen spelen en werden een bassist, een drummer en een keyboardspeler aan de band toegevoegd.
De zes muzikanten, Ton Weideman – akoestische gitaren en zang, Hans van Braak – gitaar en zang, Lawrence Simon – elektrische gitaren en zang, Theo Leijser – basgitaar, Ron Bijland – drums en Harm Jansen – keyboards en zang hebben vanaf de zestiger jaren in diverse bands gespeeld en hebben elkaar gevonden in de liefde voor dit specifieke repertoire.
Entree 10 euro.


Theater over alledaagse beslommeringen bij Vrouwen van Nu afd. Steenderen

STEENDEREN - Theater Sjapoo komt maandag 13 mei met een theatervoorstelling in het Anker in Steenderen. De avond begint om 19.45 uur en wordt georganiseerd door Vrouwen van Nu afdeling Steenderen. Het is een open avond, dat wil zeggen dat iedereen welkom is om deze bijzondere avond bij te wonen.

Cabaretgroep Sjapoo bestaat uit een groep van maar liefst zestien mannen en vrouwen. 'Wat een hoed met je doet' is een bruisende theatervoorstelling, die de toeschouwer even door een andere bril naar het leven met zijn alledaagse beslommeringen laat kijken. Met een knipoog stelt theater Sjapoo, -Chapeau, Franse woord voor hoed- via sketches, voordrachten en liedjes onze manier van denken aan de kaak.

The Full Circle Band. Foto: PR