Gelderse Heuvelentocht

STEENDEREN - Een dubbele dosis uitdagend klimwerk, daartussen de mooiste binnenwegen en dijken. Dat is de Gelderse Heuvelentocht, georganiseerd door Toerclub Steenderen. Op de routes zondag 26 mei, bedwingen deelnemers de Posbank en de heuvels van het Montferland. Verder doorkruisen zij de Achterhoek en de uiterwaarden van de Rijn. Eén tocht, vier gezichten.

Fietsers rijden ook een stukje Duitsland in. De pauzeplek is op de Elterberg. De route voert over rustige binnenwegen met nauwelijks auto's en stoplichten. Start en finish zijn in Steenderen. Hier is douche- en kleedgelegenheid in de sporthal. Gezelligheid bij de aankomst met een dj.
Tussen 08.00 en 10.00 uur kan er gestart worden bij Sporthal het Hooge Wessel aan de Prins Berhardlaan 3 te Steenderen. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, 90 en 130 kilometer. Gezien de vele positieve reacties van deelnemers vorig jaar, zijn de routes dit jaar ongewijzigd gelaten. Voor meer informatie zie de website.


www.toerclubsteenderen.nl


Basteom verliest na zwakke eerste helft

STEENDEREN - Basteom heeft donderdag 2 mei de uitwedstrijd tegen Be Quick met 2-0 verloren en daarmee de kans op nacompetitie behoorlijk verkleind.

Be Quick begon overtuigend aan de wedstrijd, met veel inzet en fysieke kracht werd Basteom telkens weer afgetroefd. Daar waar Be Quick zocht naar de grenzen van het toelaatbare, liet Basteom zich op alle fronten weg zetten en kwam daardoor geen moment in de wedstrijd. Balbezit was telkens maar heel kort, de ploeg liep alleen maar achteruit en riep het onheil zo over zichzelf af.

Ploeg start lang niet scherp genoeg

Na 20 minuten voetbal stond het al 2-0, Basteom wist het spelbeeld niet te veranderen en was blij met het rustsignaal.
De tweede helft was Basteom beter bij de les, de ploeg nam meer initiatief en kreeg ook kansen. Een aantal keren lag de aansluitingstreffer zelfs voor het inschieten maar, zoals al het hele seizoen het geval is, de mooiste kansen werden niet benut. Uiteindelijk bloedde de wedstrijd dood en kwam het eindsignaal voor spelers, begeleiding en supporters als een verlossing.

Nog drie wedstrijden te gaan en nog steeds zijn er kansen op nacompetitie. Als alle wedstrijden worden gewonnen en de uitslagen van de concurrerende teams zijn een beetje gunstig, dan kan het nog steeds. Daarom, zondag 12 mei is de volgende wedstrijd: Basteom - FC Zutphen, aanvang 14.00 uur, sportpark Het Hooge Wessel. Komt allen.

Opstelling Basteom:
Timon Nijkamp, Daan van der Kolk, Emiel Worm, Ruud Hartjes, Luuk Witteveen (Bauke Janssen), Danny van Wilsem, Stijn Heitkönig, Pel Nieuwenhuis (Quinten Bartman), Christiaan Messing, Cas Berns, Ries Heitkönig (Daan Tieleman).


Ruim 22000 duiven gelost vanuit Quievrain

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Zaterdag 4 mei vlogen de duiven van Bronckhorst weer voor het eerst mee met een totale lossing duiven van afdeling 9, waarbij ruim 22000 duiven werden gelost vanuit Quievrain.

PV De Koerier uit Zelhem
De vitessevlucht op zaterdag 4 mei zou uiteindelijk gewonnen worden door Henk Wassink uit Zelhem. Door vijftien liefhebbers van de Koerier werden om 9.00 uur 207 duiven gelost vanuit het Belgische Quiévrain. De afstand tot aan Zelhem was ongeveer 256 kilometer. De snelste duif werd geklokt om 12.15.32 uur. Uitslag: Henk Wassink 1-2-6-7, Sander Gemmink 3, Frits Meijerman 4, Wilma Meijerman 5, Sabine Niesink 8, Rutger van Lier 9, Harry Niesink 10.

PV Vorden
Ook de P V Vorden vloog deze zaterdag vanuit Quievrain België, 260 kilometer. De snelste duif van Ria vloog 78 kilometer per uur. Uitslag: Ria Luesink 1-4-11-12, H. B. M. Hoksbergen 2-5-13-14-19, Ashley Eykelkamp 3-7-17-18-20, 'Abraham' Marc Tiemessen 6-8-9-15-16, R. A. A. Hoff 10.

PV Steeds Sneller Hengelo
Steeds Sneller had zeven deelnemende hokken met een gezamenlijk aantal van 75 duiven die de winterse kou mochten trotseren. Pa Koers wist zoonlief af te straffen met een mooie vroeg duif, de 16-949; een bewezen goede duif die aardig op gang begint te komen. Uitslag: E. Koers (3/8) 1-6-11, R. Koers (12/37) 2-3-4-5-8-9-12-14-15-17-18-19, J. Teunissen (1/10) 7, G. Duitshof (2/6) 10-16, G. Haverkamp (1/8) 13. De hoofdprijs ging naar E. Koers, tweede prijs naar R. Koers, en de troostprijs was voor G. Haverkamp.


www.facebook.com PvDeKoerierZelhem en Afdeling 9 Oost-Nederland

www.compuclub.nu/uitslag/